Sosyal Medya

Güncel

Yunan Kabinesi'nde Hulusi Akar modeli

Yunanistan'da istifa eden Savunma Bakanı Kammenos'un yerine atanan Genelkurmay Başkanı Apostolakis ile görüşen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, bunun hem yerel hem de dış politika açısından bir mesaj olduğunu söyledi.



Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras, Makedonya ile isim anlaÅŸmazlığı meselesini gerekçe gösterip dün istifa eden Savunma Bakanı Panos Kammenos'un yerine atadığı Genelkurmay BaÅŸkanı Evangelos Apostolakis ile bir araya geldi.

'Hem dışarı hem içeri mesaj'

Çipras, genelkurmay baÅŸkanının savunma bakanı görevine getirilmesinin hem dış hem de yerel düzeyde açık bir mesaj olduÄŸunu söyledi. Çipras, "Bu atama aynı zamanda Yunanistan'ın egemenlik haklarının savunulmasıyla ilgili de ÅŸu mesajı veriyor: Biz birlik olmuÅŸ vaziyetteyiz, egemenliÄŸimizi bozmaya çalışacak herhangi bir ÅŸey yapmaya çalıştıklarında karşılarında bu ÅŸekilde duruyor olacağız" ifadelerini kullandı.

Çipras'ın ardından söz alan Apostolakis de görevini ‘siyasi partilere uzak durarak' icra edeceÄŸini vurguladı, bu ‘yüce onur' için Çipras'a teÅŸekkür etti.

Güvenoyu isteyecek

Çipras güvenoyu isteyeceÄŸini açıklarken, "Dört yıl boyunca samimi ve temiz bir iÅŸbirliÄŸimiz oldu, ancak deÄŸiÅŸik siyasi ailelerden geldiÄŸimiz herkesçe bilinen bir ÅŸey. Birlikte birçok ÅŸey baÅŸardık. Ülkeyi memorandumlardan çıkardık, zayıf kitlelere destek olduk, adaletin uygulanmasına önem verdik. Bütün bunlar için Panos Kammenos'a teÅŸekkür etmek isterdim. Bana sunduÄŸu istifa kararını kabul ettim, yerine Genelkurmay BaÅŸkanı Evangelos Apostolakis atandı. Ülkemizin çevrede güvenlik saÄŸlayan bir güç olması hedefimizdir. Bu konuda yapılması gerektiÄŸine inandıklarımı sonuna kadar destekleyeceÄŸim. Seçimlerin gerçekleÅŸeceÄŸi Ekim ayına kadar çizdiÄŸimiz programı yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

Güvenoyu ile ilgili çalışmaların Salı günü baÅŸlaması ve PerÅŸembe günü tamamlanması bekleniyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.