Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de sağlık tesislerinin yarısı hizmet veremiyor

Dünya Sağlık Örgütünden, Yemen'deki sağlık tesislerinin yarısının hizmet dışı kaldığını, yaklaşık 17 milyon insanın da temiz su ve sağlık hizmetlerinden yoksun halde yaşam mücadelesi verdiğini belirtildi.



Dünya SaÄŸlık Örgütünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Yemen'de 4 yıldır devam eden iç savaşın neden olduÄŸu insani krizin saÄŸlık boyutuna dair güncel bilgiler paylaşıldı.

Paylaşımda, Yemen'deki saÄŸlık tesislerinin yüzde 45'inin hizmet veremediÄŸi, yaklaşık 17 milyon insanın da temiz su ve saÄŸlık hizmetlerinden yoksun olduÄŸu belirtildi.

Yemen'deki iç savaşın yol açtığı bir diÄŸer sorunun da gıda krizi olduÄŸuna dikkat çekilen paylaşımda, 17 milyon 800 bin kiÅŸinin gıdaya eriÅŸimde ciddi sıkıntılar yaÅŸadığı kaydedildi.

YEMEN'DE 4 YILDIR SÜREN Ä°Ç SAVAÅž

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüÄŸü Yemen'de, Husiler ile hükümete baÄŸlı güçler arasında çatışmalar yaÅŸanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülke açlık, kolera, çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediÄŸi büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.