Sosyal Medya

Güncel

CHP'de aday belirlemede sona gelindi

CHP Parti Meclisi (PM), 16 Ocak'ta yapacağı toplantıda yeni belediye başkan adaylarını belirleyecek.



CHP Parti Meclisi (PM), 16 Ocak tarihinde yapacağı toplantıda yeni belediye baÅŸkan adaylarını belirleyecek.

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu baÅŸkanlığında bugüne kadar yerel seçimlere katılacak adayları belirlemeye yönelik 5 kez toplanan PM, altıncı toplantısına hazırlanıyor.

Åžimdiye kadar yapılan toplantılarda 15 büyükÅŸehir, 28 il, 437 ilçe ve 150 belde olmak üzere toplam 630 belediye baÅŸkan adayını belirleyen CHP, bu toplantı sonrasında da çok sayıda il ve ilçe belediye baÅŸkan adayını açıklayacak.

Ä°ZMÄ°R ADAYI AÇIKLANABÄ°LÄ°R

Ä°YÄ° Parti ile yapılan iÅŸ birliÄŸi doÄŸrultusunda Ankara, Ä°stanbul, Antalya ve Adana BüyükÅŸehir Belediye baÅŸkan adaylarını daha önce açıklayan CHP'nin Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı sona bırakıldı.

Ä°zmir'le ilgili aday belirleme çalışmalarında son aÅŸamaya gelen partinin bu PM sonrası Ä°zmir adayını açıklayabileceÄŸi konuÅŸuluyor.

CHP'nin 16 Ocak'taki Parti Meclisi Toplantısı'nda belediye başkan adaylarını tamamlamayı hedeflediği, yetişmemesi durumunda ay sonunda bir PM toplantısı daha yapılabileceği ifade ediliyor.

"Ä°YÄ° PARTÄ° Ä°LE MUTABAKAT TAMAM"

CHP bugüne kadarki toplantılarda Ankara'da Mansur YavaÅŸ, Ä°stanbul'da Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Antalya'da Muhittin Böcek, Adana'da Zeydan Karalar, Bursa'da Mustafa Bozbey, KahramanmaraÅŸ'ta Ali Öztunç, Van'da Nurettin Beyaz, Mersin'de Vahap Seçer, Aydın'da Özlem ÇerçioÄŸlu, EskiÅŸehir'de Yılmaz BüyükerÅŸen, Hatay'da Lütfü SavaÅŸ, Mardin'de Süleyman Sarı, MuÄŸla'da Osman Gürün, TekirdaÄŸ'da Kadir Albayrak ve Malatya'da Soner Gökçe'yi büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayı olarak açıkladı.

Parti, daha önce açıklanan Balıkesir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı adayı Ahmet Akın'ı ise Ä°YÄ° Parti ile yapılan ittifak kapsamında, PM oylaması ile geri çekti.

Åžu ana kadar 21 büyükÅŸehirde Ä°YÄ° Parti ile anlaÅŸma yapan CHP, il ve ilçe adaylarının belirlenmesinde bu parti ile büyük ölçüde mutabakatı saÄŸladı.

Gelinen aÅŸamada, "mutabakatın son halinin" gelecek günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.