Sosyal Medya

Güncel

Sarı yelekliler protestoları Belçika'ya da sıçradı: 1 ölü

Sarı yeleklilerin protesto gösterileri devam ederken Belçika'da bir sarı yeleklinin gösteriler sırasında kurduğu barikata bir kamyonun çarpması sonucunda ezilerek öldüğü açıklandı.



Gösterilerde polis tazyikli su ve biber gazı kullandı.Fransa'da 17 Kasım'da baÅŸlayan Sarı Yelekliler protestolarının dokuzuncu haftasonunda da gösteriler düzenlendi. Paris'in çeÅŸitli bölgelerinin yanı sıra Bordeaux, Toulon, Strasbourg, Nimes ve Bourges kentleri de gösterilere sahne oldu.

Tarihi "Arc de Triomphe de l'Étoile" (Zafer Takı) anıtı yakınlarında hükümet karşıtı göstericilerle polis arasında arbede yaÅŸandı. Görgü tanıkları, boya ve taÅŸ atan göstericilere polisin tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verdiiÄŸini belirtti.

Champs-Élysées bulvarında toplanan göstericiler de attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron'u istifaya davet etti.

Fransız polisi, Paris'teki gösteriler sırasında ve öncesinde, silah olarak kullanılabilecek materyal taşıyan 50'den fazla kiÅŸinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fransa'da her cumartesi olduÄŸu gibi bugün de ülke genelinde güvenlik önlemleri artırıldı. Ülkede protestolar nedeniyle 5 bini Paris'te olmak üzere, 80 bin polis görevlendirildi.

Fransa Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, yerel saatle 14 itibarıyla gösterilere katılan protestocu sayısını 32 bin olarak açıkladı. Geçen hafta aynı saatlerde bu sayı 26 binin üzerindeydi.

Bakanlık, Paris'teki gösterilere ise 8 bin protestocunun katıldığını duyurdu.

Strasbourg'daki gösterilerde yaklaşık 2 bin kiÅŸi Avrupa Parlamentosu binasının önünde toplandı. Grup, ardından da kent merkezine yürüdü.

Kentteki göstericiler çöp konteynerlerini ateÅŸe verdi. Polisin göstericilere yönelik göz yaÅŸartıcı gaz kullandığı görüldü.

Belçika'da bir "Sarı Yelekli" öldü

Fransa'daki Sarı Yelekliler gösterileri komÅŸu ülkelere de sıçramıştı. Belçika'nın Liege ile Hollanda'nın Maastricht kentleri arasındaki otobanda barikat kuran 25 kadar göstericiden biri, Cuma gecesi kamyon altında kalarak hayatını kaybetti. Protestocuya çarptıktan sonra kaçan aracın ÅŸoförünün hem Belçika hem de Hollanda makamlarınca arandığı bildirildi.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.