Sosyal Medya

Güncel

Kırım işgali Ukrayna sanayisini vurdu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 'Rusya’nın silahlı saldırganlığı nedeniyle Ukrayna sanayi potansiyelinin yüzde 25'ini kaybetti' dedi.



Ukrayna CumhurbaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko, Rusya'nın silahlı saldırganlığı ve Kırım ve Donbas'ın yasa dışı iÅŸgali hakkında konuÅŸtu. PoroÅŸenko, Rusya'nın bu bilinçli politikalarının Ukrayna sanayi potansiyelinin dörtte birinin kaybedilmesine yol açtığını ifade etti.

"SANAYÄ° POTANSÄ°YELÄ°MÄ°ZÄ°N 4'TE BÄ°RÄ°NÄ° KAYBETTÄ°K"

KiÅŸisel facebook sayfasından açıklama yapan PoroÅŸenko, “Dört yıl önce Ukrayna "yenilgiye" (silah bırakmasına-hükmen yenik sayılmasına) yarım adım ve ulusal felakete bir adım uzaklıktaydı. Rus silahlı saldırganlığı ve Kırım ve Donbas'ın yasa dışı olarak iÅŸgal edilmesi sanayi potansiyelimizin dörtte birinin kaybedilmesine yol açmıştı. Ancak ortak çabalarımızla makro-finansal istikrarı saÄŸlamayı ve Ukrayna'yı risk bölgesinden çıkarmayı baÅŸardık. Önümüzde birçok sorunun bizi beklediÄŸini anlıyorum. Ancak en zor dönemimizi kesinlikle geride bıraktık. Artık önümüze bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'NIN SANAYÄ° ÅžEHÄ°RLERÄ°

2014 yılında Rusya'nın Moskova yanlılarını kışkırtması sonucunda baÅŸlayan Ukrayna Savaşı, aynı yıl Kırım'ın iÅŸgali ve ilhakıyla dikkatleri çekmiÅŸti. Rusya, Kırım'ın kendisine ait olduÄŸunu iddia ediyor. SavaÅŸ süresince Rusya tarafından silahlandırılan Rus yanlıları ise ağırlıklı olarak Ukrayna sanayisinin kalbi olan bölgelerde bulunuyor ve ayrılıkçı hareketler halen tam anlamıyla durulmuÅŸ deÄŸil.

Donetsk (Donbass) ve Dnepropetrovsk kentleri, Ukrayna'nın sanayi merkezleri olarak bilinirken savaşın yaÅŸandığı noktalardan en önemlisi de Donbass. Bu ÅŸehir aynı zamanda savaÅŸa da ismini veren ÅŸehir. Ukrayna Savaşı, kaynaklarda Donbass Savaşı olarak anılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.