Sosyal Medya

Yıllardır mağarada yaşayan adam: Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu öyle mi?

Hayatının bir kısmını Brüksel'de geçiren ve 3 dil bilen İskender Gündüz, 40 yıl önce ailevi sebeplerden dolayı çıktığı dağdan bir daha inmedi. Muhtar ve köylülerin kar altında kalan mağarada hayatını sürdüren Gündüz'e hazırladığı sürpriz doğum günü ilginçlikleri de beraberinde getirdi.



DoÄŸum günü pastasını üfleyen Bigadiçli Ä°skender Gündüz, kendisine yapılan sürprizden dolayı mutlu olduÄŸunu söyledi. DoÄŸum günü kutlamasında köylülerle sohbet eden Ä°skender Gündüz, Türkiye'deki cumhurbaÅŸkanlığı yönetim sistemini kendisini ziyarete gelenlerden öÄŸrendi.
 
En son hatırladığı kadarıyla baÅŸbakanın ErdoÄŸan olduÄŸunu söyledi
Gündüz en son hatırladığı kadarıyla baÅŸbakanın Recep Tayyip ErdoÄŸan olduÄŸunu söylerken, yönetim sisteminin deÄŸiÅŸtiÄŸini öÄŸrendi. Ülkede yeni baÅŸbakanın kim olduÄŸunu da soran Ä°skender Gündüz, ülke yönetiminin deÄŸiÅŸtiÄŸini de yine gelenlerden öÄŸrendi. Ä°skender Gündüz, cumhurbaÅŸkanlığı yönetim sistemini Amerika BirleÅŸik Devletlerindeki baÅŸkanlık sistemiyle karşılaÅŸtırdı.
 
Gündüz, “Benim bildiÄŸimde Recep Tayyip ErdoÄŸan idi baÅŸbakan. ErdoÄŸan CumhurbaÅŸkanı oldu öyle mi? DeÄŸiÅŸti yani. BaÅŸbakan kim oldu? Amerika'daki gibi baÅŸkanlık sistemi mi var? Amerika'da Federal Cumhuriyet vardı. Amerika ile durum aynı olur mu?” diye konuÅŸtu. 
 
 
Geri dönmek istemiyor
YerleÅŸim yerine geri dönmek istemediÄŸini bir kez daha tekrarlayan Ä°skender Gündüz, “Geriye dönmek yok. Bende dünya malı mı var yahu. Bende hiçbir ÅŸey yok, ben ölü adamım yahu. Ben mezardayım. Geri dönecek bir ÅŸey yok bende. Askerin geri dönüÅŸü yok, hücum geçmiÅŸ bir kere. Çoluk çocuk hepsi cephede” dedi.
 
Mecidiye Kırsal Mahallesi sakini Halil BurunsuzoÄŸlu 40 yıldır maÄŸarada yaÅŸayan Ä°skender Gündüz'ün ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini belirterek, doÄŸum günü olayı ile ilgili ÅŸunları söyledi:
 
“Ä°skender abiye biz zaman zaman erzak yardımında bulunuyoruz. En son gittiÄŸimizde doÄŸum gününü sorduÄŸumuzda bir karlı hava olduÄŸunu söyledi, ama tarihi tam olarak söylemedi. Biz de düÅŸündük, havada karlıydı, böyle bir sürpriz yapmak istedik. Bence güzel oldu, iyi oldu, sevindi, gönlünü aldık. Bugüne kadar doÄŸum gününü kutlamamış, kendi de bilmiyor. Böyle güzel bir hatıra oldu onun için.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.