Sosyal Medya

Güncel

Selman ders çıkarmadı... Hala görüşüyorlar

Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda cinayete kurban gitmesinin yankıları hala sürüyor. Washington Post Yazarı David Ignatius, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayetinden bir ders almadığını ve cinayetin baş şüphelilerden Suud El-Kahtani ile hala görüştüğünü iddia etti.



Amerikan Washington Post gazetesinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayetinden bir ders almadığı ve cinayetin baÅŸ ÅŸüphelilerden Suud El-Kahtani ile hala görüÅŸtüÄŸü ileri sürüldü.

Washington Post'un kıdemli yazarlarından David Ignatius, "Suudi baskı mekanizması tam hız çalışmaya devam ediyor" baÅŸlıklı bir makale kaleme aldı.

Kaşıkçı cinayetinin üzerinden 100 gün geçtiÄŸini anımsatan Ignatius, "ABD'li ve Suudi yetkililer, Veliaht Prensin (Muhammed bin Selman), Trump yönetiminin umduÄŸu gibi fevri davranışlarını deÄŸiÅŸtirmek ya da Kaşıkçı konusunda kendisine ders çıkarmaktan uzak olduÄŸunu, bunun yerine otokrat yönetim tarzı ve muhalifler karşı umarsız kampanyasını yürütmeye devam ettiÄŸini belirtiyor." ifadesini kullandı.

"Bin Selman Kaşıkçı cinayetinden zerre ders almadı"

Makalede görüÅŸlerine yer verilen ve son zamanlarda Veliaht Prens Bin Selman ile görüÅŸen ABD'li bir yetkili, "(Muhammed bin Selman) Yurt içinde kendini çok güvenli ve kontrollü görüyor. Temeli saÄŸlam olduÄŸu müddetçe kimsenin kendisine zarar vermeyeceÄŸini hissediyor." görüÅŸünü paylaÅŸtı.

Ä°ngiltere'nin en deneyimli Suudi denetçilerinden birisi ise "(Bin Selman) Olanlardan (Kaşıkçı cinayeti) zerre ders almadı. Bu batılı hükümetler için çok korkutucu." ifadelerini kullandı.

Hala görüÅŸüyorlar

Ignatius makalesinde, Veliaht Prens Bin Selman'ın, Kaşıkçı cinayetini düzenleyen suikast timinin başında olduÄŸu iddia edilen ve cinayetten önce veliaht prensin en yakın danışmanlarından birisi olan Suud El-Kahtani ile de el altından hala görüÅŸtüÄŸünü ve tavsiyelerine baÅŸvurduÄŸunu ileri sürdü.

"Günah keçisi olarak kullanıldım"

Makalede görüÅŸlerine yer verilen Suudi bir yetkili ise Kahtani'nin son günlerde baÅŸkent Riyad'daki evinde, Kraliyet Mahkemesi Çalışma ve Basın Ä°ÅŸleri Merkezinde, muhaliflere karşı kurulan siber orduyu yöneten eski iÅŸ arkadaÅŸları ile görüÅŸtüÄŸünü ve Kaşıkçı cinayeti konusunda, "Ben suçlandım ve günah keçisi olarak kullanıldım." dediÄŸini aktardı.

Ignatius, Bin Selman'ın "Kahtani tarzı internet zorbalığı taktiklerinden"vazgeçmediÄŸinin bir göstergesinin de bu hafta Kaşıkçı ve Kanada'da yaÅŸayan Suudi muhalif Ömer Abdülaziz'e yönelik sosyal medyada baÅŸlatılan karalama kampanyası olduÄŸunu vurgulayarak, bu kampanyada, Kaşıkçı ve Abdülaziz'in Katar ajanları olduÄŸunun iddia edildiÄŸini aktardı.

"Veliaht prens, sonsuza kadar bir katil olarak lekelenecek"

Kaşıkçı cinayeti 100. gününe girerken bir yorum da Suudi gazetecinin Washington Post'taki Editörü Karen Attiah'dan geldi.

Attiah, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cinayetin üzerinden 100 gün geçti, Cemal Kaşıkçı'nın ifade özgürlüÄŸü ve bağımsız düÅŸünce için ÅŸehit olmuÅŸ biri olarak anılacağı açık. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, sonsuza kadar bir katil olarak lekelenecek." görüÅŸünü paylaÅŸtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.