Sosyal Medya

Güncel

'Aned Askeri Üssü saldırısı BM'ye meydan okumadır'

Yemen hükümeti, Lahic kentindeki askeri üsse insansız hava aracıyla düzenlenen ve 4 askerin ölümüne, bazı üst düzey askeri yetkililerin de yaralanmasına yol açan saldırının Husilerin barışı reddettiklerinin bir işareti olduğunu bildirdi.



Yemen BaÅŸbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, El-Aned Askeri Üssü'ndeki askeri geçit törenini hedef alan Husi saldırısı "BirlemiÅŸ Milletler'e (BM) karşı bir meydan okuma" olarak deÄŸerlendirildi.

Husilerin "Ä°ran tarafından desteklenen ajandayı uygulamaya devam ettiÄŸi" belirtilen açıklamada, BM, Güvenlik Konseyi ve uluslararası toplumun ise Husilere karşı sessiz kaldığı aktarıldı.

"Bu tavır Husilerin saldırgan ve vahÅŸice üsluplarını sürdürmelerine cesaret vermektedir." ifadeleri kullanılan açıklamada, saldırının Husiler tarafından barışın reddedildiÄŸinin bir iÅŸareti olduÄŸu kaydedildi.

GENELKURMAY BAÅžKANI DA YARALANDI

BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nin Yemen'in Lahic bölgesindeki karargahı olarak bilinen Aned Askeri Üssü'ne bugün askeri geçit töreni sırasında insansız hava aracıyla bombalı saldırı düzenlenmiÅŸti.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, saldırıda 1'i subay 4 asker ölmüÅŸ, Yemen Genelkurmay BaÅŸkanı Tümgeneral Abdullah en-Nahi, Genelkurmay BaÅŸkan Yardımcısı Salih ez-Zendani, Lahec Valisi Ahmed et-Turki, Vali Yardımcısı Salih Bekri, Askeri Ä°stihbarat BaÅŸkanı Tümgeneral Muhammed Tammah ve Aned Üssü Komutanı Muhammed Cevvas hafif yaralanmıştı.

Husilere baÄŸlı El-Mesira televizyonu, saldırının sorumluluÄŸunu Husilerin üstlendiÄŸini bildirmiÅŸti.

Yemenli taraflar, BM himayesinde Ä°sveç'in Stockholm kentinde 6-13 Aralık'tagerçekleÅŸtirilen istiÅŸare toplantılarında esir deÄŸiÅŸimi, Hudeyde Limanı ve Taiz'le ilgili anlaÅŸma imzalamıştı.

Ä°sveç'te imzalanan anlaÅŸmanın uygulanması noktasında ise ÅŸu ana kadar somut bir ilerleme kaydedilemedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüÄŸü Yemen'de, Husiler ile hükümete baÄŸlı güçler arasında çatışmalar yaÅŸanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.