Sosyal Medya

Güncel

Fas'ta protestolar sonrası hükümetten geri adım

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, ülkede esnafın protestosuna neden olan birtakım uygulamaların durdurulduğunu açıkladı.



Osmani, baÅŸkent Rabat'taki Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, son zamanlarda bazı ÅŸehirlerde esnafın gösteriler düzenlemesine neden olan uygulamaların durdurulduÄŸunu belirtti.

Protestolara yol açan sıkıntıların gerçek nedenini öÄŸrenmek ve en uygun çözümü bulmak için devlet birimleri ile bu uygulamaların muhatabı tüm taraflar arasında doÄŸrudan iletiÅŸim saÄŸlamak için çalışacağını ifade eden Osmani, konuyla ÅŸahsen ilgileneceÄŸini söyledi.

Osmani durdurulduÄŸunu söylediÄŸi uygulamaların neleri kapsadığına iliÅŸkin ise bilgi vermedi.

Hükümet 1 Ocak 2019 itibariyle vergi kaçırılmasının önüne geçilmesi ve kapsamlı vergi denetimi için iÅŸletmelere elektronik fatura kesme zorunluluÄŸu getirilmesi dahil bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirmiÅŸti.

Ancak ülkedeki küçük iÅŸletmeler ve esnaf, söz konusu uygulamaların kâr marjı düÅŸük iÅŸletmelerde ticareti durma noktasına getirdiÄŸini savunarak bu uygulamaya tepki göstermiÅŸ ve protestolar düzenlemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.