Sosyal Medya

Kenevir ne zaman neden yasaklandı? Keneverin kullanım alanları nelerdir?

Kenevir üretimi dünyanın pek çok ülkesinde yasaklı bulunmaktadır. Türkiye'de de uyuşturucu sınıfında yer aldığından dolayı yasakladır. Cumhurbaşkan Erdoğan'ın bugün Türkiye'de kenevir üretiminin tekrardan başlayacağı mesajını vermesi ile birlikte sosyal medyada en çok aratılan konulardan biri 'kenevir ne zaman neden yasaklandı' ve 'kenevirin kullanım alanları nelerdir' soruları oldu. İşte bu soruların cevapları...



Kenevir üretimi Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede yasaklıdır. UyuÅŸturucu sınfında bulunmasından dolayı yasaklı olsa da iÅŸin aslı hiç öyle deÄŸildir. Kenevir üretimi ile sadece uyuÅŸturucu deÄŸil ülkeye ve insan saÄŸlığına yararlı pek çok ÅŸey yapılabilir. Ä°laç ÅŸirketlerinden petrol ÅŸirketlerine birçok lobi tarafından istenmeyen kenevir, sadece uyuÅŸturucu madde yapımında kullanılmıyor. Çok bilinen bir yanılgı olan bu durum ile kenevir ile yapılabilecek ÅŸeyleri görünce çok ÅŸaşıracaksınız...
 
KENEVÄ°R NE ZAMAN NEDEN YASAKLANDI?
 
BaÅŸkan ErdoÄŸan'ın kenevir üretimi konusunda yaptığı açıklamalardan sonra pekçok kiÅŸi 'kenevir neden yasaklandı' sorusuna yanıt arıyor. Kenevir üretiminin Türkiye'de yasaklanmasında pekçok lobi faaliyeti ortaya çıkıyor. Bu lobiler ilaç ÅŸirketlerinden petrol ÅŸirketlerine kadar devam ediyor. Öyle ki dünyanın en önemli bitkilerinden biri iken, uyuÅŸturucu üretiminde kullanılmasından dolayı yasaklanan kenevir ile yapılabilecekler ise birçok kiÅŸiyi ÅŸaşırtmaya devam ediyor.
 
En büyük özelliklerinden biri de 20 dönümlük aÄŸaçlarla kaplı bir orman kadar oksijen üretebiliyor. Sadece bir dönümlük kenevir alanı bile 4 dönümlük aÄŸaçlarla kaplı bir alana eÅŸ deÄŸer olabiliyor. Yine kenevirin kağıda dönüÅŸtürme olayı birçok kiÅŸiyi ÅŸaşırtan olaylar arasında. Bir kenevirin kağıda dönüÅŸmesi 8 kez olabiliyor.
 
KENEVÄ°RÄ°N UYUÅžTURUCU MADDE OLARAK KULLANILMASI
 
UyuÅŸturucu ile mücadele adı altında yapılan ve uyuÅŸturucu yapımında kullanılan kenevir kuÅŸkusuz üretim konusunda verilen zararın baÅŸlıca sebebidir. Ülkemizin doÄŸasınıın katledilmesine nasıl yol bir açtığını ancak bu rakamları öÄŸrenince görebiliyoruz.
 
Kenevir üretimi ile birlikte en büyük darbeyi ilaç sektörü görecek!
 
Kenevir, kendisini börekten koruyabilen bir bitki olduÄŸundan dolayı, ellerinde tekelleÅŸmiÅŸ bir ÅŸekilde ilaç satışını bulan firmalar bu konuda ciddi darbe alacaklar.
 
10 DOLARIN ÜZERÄ°NDE O FOTOÄžRAF YER ALIYORDU
 
AÄ°DS ve kanser tedavisinde, kemoterapi ve radasyon etkisini azaltma gibi bir çok fayda saÄŸlayan, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kenevir Amerikan çiftçileri için bir dönem üretilmesi zorunluydu. 10 Amerikan dolarında kenevir üretimi yapan çiftçilerin fotoÄŸrafı yer alıyordu.
 
Ä°LK PANTOLON KENEVÄ°RDEN ÜRETÄ°LMÄ°ÅžTÄ°
Ä°lk pantolon bile kenevirden üretilmiÅŸti, kanvas isminin buradan geldiÄŸi ifade edilir.
 
PLASTÄ°K ÜRÜNLERÄ°NÄ°N TAMAMI KENEVÄ°RLE ÜRETÄ°LEBÄ°LÄ°R
Plastik ürünlerinin tamamının, çok daha ucuz ve çok daha pratik yolla kenevirden üretilebildiÄŸinde, gerek ilaç gerekse plastik sektörünün dev ÅŸirketlerinin kenevir üretimini engellemek için neden lobi faaliyetlerine giriÅŸtiÄŸi, kenevir üretiminin basit bir ÅŸekilde 'uyuÅŸturucu madde temini' ile izah edilemeyecek boyutlarda baÅŸka türlü hesapları içerdiÄŸini görmek mümkün.
 
Ä°ÅžTE KENEVÄ°RLE Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°LÄ°NMESÄ° GEREKENLER
 
Peki eski tarihlerde üretimi yaygın olan ve hatta Amerika'da üretimini yapmayan çiftçilerin hapse atılmasına neden bu bitki, niçin bizim düÅŸmanımız?
 
Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. Yine bir dönümlük kenevirden, 4 dönüm aÄŸaça eÅŸ kağıt üretilebilir. Kenevir tam 8 kez kağıda dönüÅŸtürülebilirken, aÄŸaç 3 kez kağıda dönüÅŸtürebilir. Kenevir 4 ayda yetiÅŸir, bir aÄŸaç ise 20-50 yılda… Kenevir, gerçek bir radyasyon temizleyicidir. Kenevir dünyanın her yerinde yetiÅŸtirilebilir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiÄŸi için tarım ilacına da ihtiyaç duymaz. Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir.
Ä°lk kot pantolon, kenevirden yapılmıştır; hatta "kanvas" kelimesi kenevir ürünlerine verilen isimdir.

1 Yorum

  1. Dilek

    Ocak 10, 2019 PerÅŸembe 09:52

    Yazi daha genis bir bilgiyle gelistirilebilir tesekkurler

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.