Sosyal Medya

Güncel

Palu ailesi olayına yayın yasağı geldi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Körfez ilçesinde 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen anne ile kızının bulunması çalışmalarına açıklama yapıldı. Öte yandan başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgili Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yayın yasağı getirildi.



BaÅŸsavcı Habib Korkmaz imzalı açıklamada, bir televizyon kanalında yayınlanan programa konu "Palu Ailesi Olayı" hakkında basın yayın organlarında farklı deÄŸerlendirmelerin yapılması nedeniyle kamuoyunun doÄŸru ÅŸekilde bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereÄŸinin hasıl olduÄŸu belirtildi.

Kayıp olduÄŸu iddia edilen Meryem Tahnal'ın, Kasım 2008'de Körfez Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na müracaat ettiÄŸi aktarılan açıklamada, "EÅŸi Ahmet T. ve eÅŸinin akrabaları olan E.T., E.T., H.T., U.T. ve Y.Åž'nin kendisini uyuÅŸturucu haplar ve iÄŸnelerle etkisiz hale getirip baÅŸka kiÅŸilere pazarladıkları, organ ticareti yaptıkları, kendisinin bu duruma dayanamayarak küçük kızı Melike'yi de alarak Körfez'de yaÅŸayan ailesinin yanına taşındığı, eÅŸi olan Ahmet T.'nin kendisini Ä°stanbul'a geri götürmek için Körfez'e geldiÄŸi, bu esnada babası Harun P. ile eÅŸi Ahmet T. arasında kavga çıktığı ve babasının eÅŸini öldürdüÄŸü, bu olay üzerine eÅŸinin ailesinin kendisini tehdit etmesi sebebiyle eniÅŸtesi Tuncer U.'ya ait bir aracın içerisinde ailece yaÅŸamaya baÅŸladıkları" ÅŸeklinde ÅŸikayetçi olması üzerine soruÅŸturma baÅŸlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, soruÅŸturma kapsamında müÅŸteki Meryem Tahnal'ın aÄŸabeyi Ä°sa P.'nin de 2008 yılının aralık ayında Körfez Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına "EniÅŸtesi Tuncer U.'nun aracında yaÅŸadıkları dönemde bir gece saat 02.00 sularında kız kardeÅŸi Meryem Tahnal'ın arabada olmadığını, öldürülen Ahmet T'nin ailesinin kız kardeÅŸini kaçırdığını" beyan ederek ÅŸikayetçi olduÄŸu ifade edildi.

Kayıp Meryem'in annesi Hava P.'nin ilk ifadesinde, "Kızı Meryem'in ölen eÅŸinin ailesine bilgi sızdırdığı iddiasıyla damadı Tuncer U. tarafından yemek verilmeyerek ve darbedilerek cezalandırıldığını, bu nedenle kızının hastalandığı ve arabanın içerisinde vefat ettiÄŸini" beyan ettiÄŸi belirtilen açıklamada, "Ancak daha sonra alınan ifadesinde kızı Meryem'in kaybolduÄŸunu, torunu Melike'nin ise annesinin kaybolmasından bir yıl sonra içine cin girdiÄŸi gerekçesiyle damadı Tuncay U. tarafından ispirto ve sirke içirilerek öldürüldüÄŸünü, Sakarya ili KuÅŸça köyüne gömüldüÄŸünü belirtmiÅŸtir." ifadesi yer aldı.

Meryem Tahnal'ın kızı Melike ile ilgili soruÅŸturmanın ayrılarak Karasu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na gönderildiÄŸi bilgisine yer verilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Kayıp Meryem hakkında yürütülen soruÅŸturmanın delil elde edilememesi sebebiyle 2014 yılında takipsizlik kararıyla sonuçlandırıldığı anlaşılmıştır. Kayıp Meryem'in 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' isimli programda gündeme gelmesi üzerine bir izleyicinin 'Kayıp Meryem'in ailesiyle eniÅŸtesinin aracında kaldığı dönemde, Meryem'i bir aÄŸaca baÄŸlanmış ÅŸekilde gördüÄŸünü' belirtmesi sebebiyle Körfez Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca takipsizlik kararı kaldırılarak yeniden soruÅŸturma baÅŸlatılmıştır. Televizyon programındaki beyanlar delil kabul edilerek 9 Ocak 2019 tarihinde kasten adam öldürme ve bu suça yardım suçlarından ÅŸüpheliler Emine U., Harun P., AyÅŸe P., Ä°sa P., Hava P., Fatih P. ile kasten adam öldürme ve cinsel istismar suçlarından ÅŸüpheli Tuncay U. gözaltına alınmıştır."

Kayıp Meryem'in cesedinin bulunabileceÄŸi yerlerde yapılan kazı çalışmalarından sonuç alınamadığı anımsatılan açıklamada, soruÅŸturmanın devam ettiÄŸi ve gerekli görülmesi halinde kamuoyunun bilgilendirileceÄŸi belirtildi.

YAYIN YASAÄžI GETÄ°RÄ°LDÄ°

Körfez Cumhuriyeti BaÅŸsavcılığı’nın talebi ile Kocaeli Sulh ve Ceza HakimliÄŸi tarafından soruÅŸturmanın saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yürütülmesi amacıyla olayla ilgili yazılı, görsel ve sosyal medyada ile internet ortamında faaliyet gösteren medya kuruluÅŸlarının konu ile ilgili her türlü haber, röportaj, eleÅŸtiri ve benzeri yayınları yapmasının yasaklanmasına karar verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.