Sosyal Medya

Güncel

Volkswagen Grubu elektrik tedarikçisi olmaya hazırlanıyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu, enerji tedarik edecek ve elektrikli arabalar için şarj hizmetleri verecek gruba bağlı bir şirket kurduğunu bildirdi.



Volkswagen Grubu tarafından yapılan açıklamada, Elli Group GmbH (Ä°ngilizce electric life/elektrik hayat kavramının kısaltması El-li) isimli yeni ÅŸirketin Volkswagen'in, sürdürülebilir hareketlilik konusunda lider bir tedarikçi olma stratejik hedefinin bir parçası olduÄŸu belirtildi.

Elli Group GmbH'nin merkezinin Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'de olacağı belirtilerek, ÅŸu anda 100 çalışanı olan ÅŸirketin Volkswagen Grubu'nun markaları için enerji ve elektrikli otomobillerin ÅŸarjına yönelik ürün ve hizmetler geliÅŸtireceÄŸi ifade edildi.

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen, Volkswagen markasının e-hareketlilikten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Ulbrich, yeni ÅŸirketin yenilenebilir kaynaklardan ve akıllı ÅŸarj çözümlerinden gelen enerjiyi müÅŸterilere sunacağını belirterek, "Bu ÅŸekilde, mevcut müÅŸterilerle baÄŸları kuvvetlendirecek ve tamamen yeni müÅŸteri gruplarına eriÅŸmek için önemli fırsatlar sunan stratejik ve son derece heyecan verici bir iÅŸ alanına giriyoruz." ifadesini kullandı.

Dizel emisyon skandallarıyla uÄŸraÅŸan firma, geçen yıl yaptığı açıklamada elektrikli ve otonom araçlara 2022'ye kadar 40 milyar dolar harcayacağını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.