Sosyal Medya

Güncel

Termik santral satışa çıkarılıyor

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Eskişehir'de bulunan Yunus Emre Termik Santrali'nin, 1,4 milyar TL üzerinden ihaleye çıkacağını açıkladı.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) BaÅŸkanı Muhiddin Gülal, FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında TMSF'ye devredilen Naksan Holding'e ait, EskiÅŸehir'in Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre Termik Santrali'nin, 1,4 milyar liraya satışa çıkacağını söyledi.

2016 yılında TMSF'ye devredilmişti

TMSF BaÅŸkanı Muhiddin Gülal, Gaziantep Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 2016 yılının Eylül ayında TMSF'ye devredilen Naksan Holding ÅŸirketlerinden Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik A.Åž. bünyesindeki Yunus Emre Termik Santrali'ne geldi. Gülal, Mihalıççık ilçesi KoyunaÄŸalı köyü yakınlarında kurulu bulunan santralde yetkililerden bilgi aldı.Burada açıklamalarda bulunan Gülal, santralin 30 Ocak 2019 tarihinde 1,4 milyar lira bedelle satışa çıkacağını belirterek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

1,4 milyar TL üzerinden ihaleye çıkacak

"Burası 2 yıldır TMSF kayyumunda yönetiliyor. Türkiye'nin önemli termik santrallerinden bir tanesi. 792 personelimiz var ve biz burayı milli ekonomiye kazandırmak adına 30 Ocak itibariyle satışını planlıyoruz. 1,4 milyar TL bedelle ihaleye çıkacağız. Bu süreçte de tüm yatırımcı arkadaÅŸlarımızı bu ihaleye davet ediyoruz. Santral sadece EskiÅŸehir üzerinde deÄŸil, ülkemiz için önemli bir tesis. Dolayısıyla bunu devraldığımız günden itibaren milli ekonomiye kazandırmanın hesapları içerisindeydik. Ä°nÅŸallah iyi bir satış rakamıyla bunu milli ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Bu ay sonu itibariyle 1,4 milyar TL üzerinden ihaleye çıkacağız. Talipliler var. 6 kiÅŸi var. 2 tanesi dosya almış vaziyette. Biraz daha vaktimiz var. Ä°nÅŸallah bunu milli ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Burası önemli bir tesis. Gayri faal bir tesis. Biz burada istihdamı korumak adına 2 yıldır inanılmaz bir mücadele veriyoruz. ArkadaÅŸların istihdamından bir sorun olmasın diye santral çalışmadığı halde kömür çıkarmaya devam ediyoruz. Åžimdiye kadar da arkadaÅŸlarımızın birikmiÅŸ bir alacağı söz konusu deÄŸil."

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.