Sosyal Medya

Güncel

Malezya Kralı tahttan çekildi yenisi bekleniyor

Yaklaşık bir yıldır ortada görünmeyen Malezya Kralının tahttan çekildiği resmen açıklandı.



Malezya BaÅŸbakan Mahathir Muhammed, Sultan V. Muhammed'in tahttan çekilmesinin ardından, "Hükümetimiz yeni kralın en kısa zamanda seçilmesini umuyor." dedi.

BaÅŸbakan Mahathir, ülkenin doÄŸusundaki Terengganu eyaletine ziyareti sırasında, basın mensuplarının Sultan V. Muhammed'in istifasına iliÅŸkin sorularına, "Hükümet Sultan V. Muhammed'in istifa kararını anayasaya baÄŸlı olarak kabul etmektedir." ÅŸeklinde cevap verdi.

Mahathir, yeni kralın seçimine dair ise hükümetin bu konuda bir müdahalesi olamayacağını belirterek, "Yeni kral, Yöneticiler Konferansı tarafından belirlenecek. Hükümetimiz yeni kralın en kısa zamanda seçilmesini umuyor." diye konuÅŸtu.

Öte yandan, Yöneticiler Konferansı üyesi eyalet kralları, Malezya kralının hüküm sürdüÄŸü baÅŸkent Kuala Lumpur'daki Milli Saray'da bu sabah bir araya geldi.

Konferans üyelerinin yeni kralı dört hafta içinde seçmesi bekleniyor.

Sultan V. Muhammed'in tahttan çekilmesi

Kasım 2018'den bu yana sarayında gözükmeyen Malezya Kralı Sultan V. Muhammed'in görevi bırakacağına dair iddialar Malezya basınında yer almıştı.

Malezya kralını belirleyen Yöneticiler Konferansı'nın 3 Ocak'ta gizlice toplanıp sultanın istifası için karar aldıkları iddia edilmiÅŸti.

Ä°ddialardan üç gün sonra Milli Saray, Sultan V. Muhammed'in tahttan çekildiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Geçen yıl Rus güzeli Oksana Voyevodina ile evlendiÄŸi öne sürülen Sultan V. Muhammed'in, bu iddialarla alakalı olarak tahtı bıraktığı düÅŸünülüyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.