Sosyal Medya

Soylu: Sizden sonra gelecek nesillerin üstünden bela ve musibet kalksın' derler ya, Suriyeliler ile böyle bir sınavın içerisindeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerle ilgili olarak "Allah, tarih bizi bir imtihana tabi tutar. 'Sizden sonra gelecek nesillerin üstünden bela ve musibet kalksın' derler ya, Suriyeliler ile böyle bir sınavın içerisindeyiz"şeklinde konuştu. Soylu ayrıca, "Buradaki gençler de yarın bir görev olunca oraya gidecek" ifadelerinde bulundu.



Taksim'de kutlama yapan Suriyeli gençlerin görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından baÅŸlayan tartışmalar sürüyor. "Ülkemde Suriyeli Ä°stemiyorum" kampanyası baÅŸlatıldı. Söz konusu tartışmaya iliÅŸkin olarak, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hastanede, okulda, ulaşımda maalesef bir konfor paylaşımı söz konusu oluyor. Bu konfor paylaşımından dolayı böyle bir reaksiyon olabilir. Ama bir gerçek var ve biz bu gerçeÄŸi göz ardı edemeyiz. Hayat sadece meta deÄŸil. Allah, tarih bizi bir imtihana tabi tutar." ifadelerinde bulundu. Soylu, "Sizden sonra gelecek nesillerin üstünden bela ve musibet kalksın" derler ya, Suriyeliler ile böyle bir sınavın içerisindeyiz" dedi. Soylu, ÅŸu ifadelerde bulundu: Bizi birbirimizden ayırmaya, özümüzde olmayan birtakım üretmeye çalışanlara karşı tahriklere gelmeyelim. Ä°çiÅŸleri Bakanı olarak diÄŸer ülkeleri ziyaretimde, bu mesele açıldığı zaman bütün dünyanın yüzü yere bakarken, bu, bizim dünyaya üstünlük saÄŸladığımız birinci mesele oluyor. Hem insanlık adına hem Müslümanlık adına hem de Anadolu medeniyetinin bize öÄŸrettikleri adına bu duruÅŸumuzu terk etmeyelim. Ülkeler ve devletler avantajlarıyla üstünlük saÄŸlar. Bu bazen coÄŸrafi avantaj olur, bazen yeraltı zenginlikleri avantajı olur, bazen liman avantajları olur, bazen enerji üretim avantajları olur, bazen de nüfus avantajı olur. Åžu anda elde ettiÄŸimiz bu büyük avantajla dünyaya karşı üstünüz. Orada Özgür Suriye Ordusu da dahil olmak üzere o mücadeleyi sadece Suriyelilerin çok daha rahat yaÅŸaması adına yapıyor deÄŸiliz; ülkemizi uluslararası bir tehdit altına almaya çalışanlara karşı onlarla birlikte orada büyük bir mücadele veriyoruz.

‘TÜRKÄ°YE'DEKÄ° SURÄ°YELÄ° GENÇLER DE YARIN BÄ°R GÖREV OLUNCA ORAYA GÄ°DECEK'

Soylu, Par'ın"'Bizim askerimiz orada ÅŸehit olurken onlar niye gidip ülkeleri için savaÅŸmıyorlar?' veya 'Kadına, yaÅŸlıya, çocuÄŸa bakalım ama bu Tosunları istemiyoruz' ÅŸeklindeki tepkilere cevap niteliÄŸinde mi bu söyledikleriniz?" sorusu üzerine de ÅŸunları söyledi: Türkiye'de aynı zamanda terörle mücadelenin de içerisinde yer alıyorum. Ailesinin, çevresinin, milletimizin bir bölümünün yaÅŸadığını herkes aynı yoÄŸunlukta yaÅŸamayabiliyor. Bu Suriyeliler için de geçerli. Oradaki gençler mücadele ederken, burada onlarla aynı ruh halini yaÅŸamayanları eleÅŸtirecek deÄŸilim. Oradaki insanlar o mücadeleyi yapacak. Buradaki gençler de yarın bir görev olunca oraya gidecek. Avrupa'yı kendilerine örnek alan, üstenci bakan bir kesimde birtakım yanılgılar var. Avrupa'da yükselen bir ırkçılık, yabancı düÅŸmanlığı ve Ä°slam düÅŸmanlığı var. Türkiye'de de sadece yabancı düÅŸmanlığı üzerinden iç siyaset ve hükümet karşıtlığı geliÅŸtirmeye çalışan bir grup var ve bu bir iÅŸaret fiÅŸeÄŸi yakıyor. Bazen konjonktürel olarak bu iÅŸaret fiÅŸeÄŸinin etrafına toplananlar oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.