Sosyal Medya

Güncel

Hatipoğlu: Ahirette 'like'larınızın da hesabını vereceksiniz

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, kişilerin sosyal medyada yaptığı hareketlerin hesabının 'ahirette sorulacağını' söyledi. Hatipoğlu, 'DM'den yürümenin çirkin bir hareket olduğunu' belirtti.



Ä°lahiyatçı Prof. Dr. Nihat HatipoÄŸlu, kiÅŸilerin sosyal medyada yaptığı hareketlerin hesabının 'ahirette sorulacağını' söyledi. HatipoÄŸlu, "DM'den yürümenin çirkin bir hareket olduÄŸunu"ifade etti.

Sabah gazetesinden Pınar Yıldız Yüksel'e sosyal medya hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. HatipoÄŸlu, günahın sadece içki, zina ve kumar olmadığını dile getirerek, "Bir ÅŸeyi beÄŸenirken 10 kez düÅŸünün" dedi.

HatipoÄŸlu, "Ahirette dudak, dil, parmaklar, her harf her satır sorgulanacak. Allah aÄŸzımıza sus diyecek organlar konuÅŸacak. Harama girmeyin, yanlış haber paylaÅŸmayın, haberi araÅŸtırmadan kiÅŸi hakkında yorum yapmayın. Ä°ftirayı paylaÅŸmış olabilirsiniz. Bunlara her beÄŸeni atan kiÅŸi Allah katına kul hakkı ile çıkacak. Allah'ın gözünden kaçamazsınız" dedi.

HatipoÄŸlu, "Hakkında yanlış haber yapılan, iftiraya uÄŸrayan ünlüler, siyasetçiler, din adamları hepsi ahirette alacaklı olacaklar. Bir ÅŸeyi beÄŸenirken 10 kez düÅŸünün. Günah sadece içki, zina kumar deÄŸildir. Haset, insanın eliyle diliyle iÅŸlediÄŸi günah bunlardan daha fecidir. Hz. Peygamberimiz: 'KiÅŸi içki içmiÅŸ olabilir, zina yapmış olabilir ama yalan ÅŸahitlik yapamaz' diyor. Yalan ÅŸahitlik kamuyu ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

'DM'DEN YÜRÜMEK ÇÄ°RKÄ°N BÄ°R HAREKET'

HatipoÄŸlu, Yüksel'in "DM'den yürüme olayı var hocam. Evli ya da bekârlar beÄŸendikleri kadınlara özel mesaj atıyorlar. Kadınlar da erkeklere atabiliyor" sözlerine, ÅŸu yanıtı verdi:

"Çok çirkin bir hareket. Bir kadın evli ya ada bekâr, bir erkek ona âşık oldu diyelim (zıttı da olabilir). Telefonunu bulup ona bir mesaj yazıp 'Sizi seviyorum' dedi. Evli olana bunu atmaması gerekiyor. Bekâr olanı ise sevebilir, insanlar aÅŸklarından sorgulanmaz ancak karşı taraf ben ÅŸu anda evlenmeyi düÅŸünmüyorum dediÄŸinde bu orada bitmeli. Ancak bu tek gecelik iliÅŸki gibi teklifler haramdır."

ErkeÄŸin de ölçülü giyinmesi gerektiÄŸini söyleyen HatipoÄŸlu, "GöÄŸsünün dörtte üçü açık, bütün hatlarını belli edecek ÅŸekilde giyinen erkeklerin giysisi makbul müdür? Bütün suç günah kadınlardaymış gibi haksızlık etmemeli" dedi.

HatipoÄŸlu, "Evli kadın ya da erkek karşı cinsten birinin güzel giyinmiÅŸ, çekici bir fotoÄŸrafını beÄŸenirse günaha girer mi?" sorusuna, "BeÄŸenmesi doÄŸru deÄŸil. Harama teÅŸvik edecek, baÅŸka duyguların kabarmasına sebep olacak paylaşımlar da doÄŸru deÄŸildir" yanıtını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.