Sosyal Medya

Güncel

Uganda lideri toprak ağalarına karşı mücadele başlattı

Uganda'da büyük toprak sahiplerinin arazilerindeki küçük işçi evlerinde kalan yoksul ailelerin evlerden tahliyesine cumhurbaşkanı Museveni'den sert tepki geldi. Hukuki dava başlatılacak.



Uganda CumhurbaÅŸkanı Yoweri Museveni, toprak aÄŸalarının ülke genelinde yaygınlaÅŸan toprak tahliyelerine karşı mücadeleye ÅŸahsen önderlik edeceÄŸini ilan etti.

2019'daki yeni yıl konuÅŸmasında, kiracıların (bibanja sahipleri) yasal olarak arazide olduÄŸunu ve kullanım haklarını savunan yasalar olduÄŸunu belirtti.

Museveni, “Tahliye edilen insanların çoÄŸu, DireniÅŸ SavaÅŸlarında liderlik ettiÄŸim büyükler veya onların soyundan gelenler. Ulusal DireniÅŸ Ordusunu (NRA) terk etmediler ve ben onları terk etmeyeceÄŸim ”dedi.

Hükümetin, tahliye edilenleri savunmak için tüm yasal yolların peÅŸinde koÅŸacağını ve avukatlarla yakın iliÅŸki içinde olduÄŸunu açıkladı.

“Ev sahiplerine mesajım kazan-kazan yöntemini tercih ettiÄŸimdir. Bu nedenle, 1975 tarihli Idi Amin Kararnamesinin kaldırılmasını destekledim. Bununla birlikte, mücadelede yoldaÅŸlarımıza (Bibanja sahipleri) haksız davranılmasına tahammül edemiyoruz." dedi.

CumhurbaÅŸkanı Museveni ve Kara Komisyonu baÅŸkanı Lusanja'daki Catherine Bamugemereire, Wakiso Bölgesi'ndeki Nangabo Subcounty of Lusanja'da bir iÅŸadamı olan Kiconco'nun 350'den fazla aileyi evden çıkardığı ve Ekim ayında evlerini yıktığı bilgisinin ardından, tahliyelere son verme emri verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.