Sosyal Medya

Güncel

Lübnan'da Esed'in 'Arap Birliği zirvesine çağrılması' tartışılıyor

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, başkent Beyrut'ta 19-20 Ocak'ta düzenlenecek Arap Birliği Ekonomik Zirvesi'ne Suriye'yi davet etme yetkisine sahip olmadıklarını ancak bunun için çalışabileceklerini belirtti.



Basil, Beyrut'ta düzenlediÄŸi basın toplantısında, Suriye'nin Arap BirliÄŸi üyeliÄŸinin askıya alınmasına karşı olduklarını, Åžam yönetiminin Arap BirliÄŸinde bulunmasının Lübnan'ın menfaatlerine uyduÄŸunu savundu.

Basil, bu nedenle 19-20 Ocak'ta ülkesinde düzenlenecek zirveye Suriye'nin de katılması için çalışabileceklerini ifade etti.

DışiÅŸleri Bakanı Basil'in liderliÄŸindeki Hristiyan Özgür Yurtsever Hareketi'nden milletvekili Maryo Avn, daha önce yaptığı açıklamada, Özgür Yurtsever Hareketi olarak Suriye'yi Arap BirliÄŸi Ekonomik Zirvesi'ne davet etme konusunda tek yetkili olmadıklarını ve bunun Arap BirliÄŸi onayıyla karara baÄŸlanacak bir konu olduÄŸunu söylemiÅŸti.

HÄ°ZBULLAH, ESAD'IN DAVET EDÄ°LMESÄ°NÄ° Ä°STEDÄ°

Hizbullah'tan dün yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'da gerçekleÅŸtirilecek Arap BirliÄŸi Ekonomik Zirvesi'ne "Suriye'nin davet edilmesinin önemsendiÄŸi" belirtilmiÅŸti.

Bu yönde atılacak adımın Lübnan'ın stratejik yararına olacağı savunulan açıklamada, Arap ülkelerinin Suriye'ye dönmek için birbirleriyle yarıştığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Lübnan'ın Suriye ile komÅŸu olduÄŸu ve çıkarları gereÄŸi Åžam rejimiyle iliÅŸkilerini güçlendirenlere öncülük yapmasının gerekliliÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.