Sosyal Medya

Güncel

Cezayir silahlı Suriyelilere kapıyı kapattı

Cezayir güvenlik korkusu nedeniyle güney sınırlarını Suriyelilere kapattı.



Ä°çiÅŸleri Bakanlığından yetkililer, silahlı gruplara dahil olan Suriyelilerin Mali ve Nijer sınırlarından Cezayir içine girmeye çalıştıklarından ÅŸüphelendiklerini dile getirdi.

Cezayir'in getirdiÄŸi yasak sonrası insan hakları grupları 50 Suriyeli ve Filistinlinin geçtiÄŸimiz hafta Nijer'e sevk edildiklerini duyurdu.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığında göçmen politikalarının başında yer alan Hassen Kacimi, bu yolla Cezayir'e iltica etmek isteyen Suriyelilerin silahlı savaÅŸçılar olduklarından ÅŸüphelenildiÄŸini belirtti.

Kacimi Suriye iç savaşından kaçan mültecileri kastederek, "GeçmiÅŸ yıllarda insani nedenlerle 50 bin Suriyeli'yi misafir ettik. Ancak söz konusu güvenliÄŸimiz olunca Suriye'den kaçan silahlı grup üyelerini kabul edemeyiz” dedi.

CezayiR 1990'larda yıllar süren sarsıcı iç savaÅŸla mücadele etti. Şİddet büyük oranda bastırılsa da ara sıra yalıtılmış alanlarda saldırılar gerçekleÅŸiyor.

Kacimi Cezayir'in güney sınırlarına yerel silahlı güçlerin desteÄŸiyle son haftalarda 100 kiÅŸinin geldiÄŸini ancak Cezayir'e sızmalarından kısa süre sonra dışarı sürüldüklerini ifade etti.

Türkiye, Ürdün, Mısır, Nijer ve Mali gibi ülkelere geçen Suriyelilerin ise sahte Sudan pasaportu kullandıklarını dile getirdi. "Bu bir suç örgütü ve onları içeri almamak konusunda uyanık olmalıyız” diye ekledi.

Ülkedeki insan hakları grupları ise 25 ve 26 Aralık'ta 50 Filistinli ve Suriyelinin sınır dışı eildiÄŸini duyurdu. La Ligue Algerienne pour la Defense des Droits de l'Homme (LADDH), örgütüne göre sınır dışı edilenlerin çoÄŸunun Suriye uyruklu olduÄŸu ve otobüslerle Nijer'e nakledildikleri belirtildi.

Kaynak: Aljazeera.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.