Sosyal Medya

Güncel

Trump: PKK'yı korumaya devam etmek istiyoruz

ABD Başkanı Trump, 'Suriye'den çekilsek bile PYD/PKK'yı korumaya devam etmek istiyoruz' açıklamasında bulundu.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 'Suriye'den çekilsek bile PYD/PKK'yı korumaya devam etmek istiyoruz' açıklamasını yaptı.

Trump, kabine toplantısında, Suriye'den çekilme kararına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Trump yaptığı açıklamada, "Belli bir süre içinde Suriye'den çekileceÄŸiz. Suriye'den çekilsek bile Kürtleri korumaya devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'SURÄ°YE'DEN ÇEKÄ°LME ZAMANA YAYILACAK'

Amerikan New York Times gazetesinin, kendisinin, ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) 4 ay içinde Suriye'den çekilme talimatı vereceÄŸi iddiasına yanıt veren Trump, "Çekilme konusunda yavaÅŸ veya hızlı diye bir ÅŸey demedim. Bazıları 4 ay dediÄŸimi söylüyor, bunu da söylemedim. Suriye'den belli bir süre zarfında çekileceÄŸiz" dedi.

'ORTAKLARIMIZ KÜRTLER Ä°RAN'A PETROL SATIYOR'

Trump, ABD'nin Demokratik Sıriye Güçleri'ne (DSG) verdiÄŸi destek konusunda da ÅŸunları belirtti: "Türkiye onları sevmiyor, baÅŸkaları onları seviyor. Onların, ellerindeki azıcık petrolü Ä°ran'a satmaları hoÅŸuma gitmedi. Onlardan Ä°ran'a satış yapmamalarını istedik. Ortaklarımız Kürtler, Ä°ran'a petrol satıyor. Bundan memnun deÄŸiliz. Bundan hiç mutlu deÄŸilim. Aynı zamanda biz onlarla iken çok iyi savaşıyorlar. Biliyorsunuz onlara 30 F-18 gönderdiÄŸimizde, göndermediÄŸimiz zamandan daha iyi savaÅŸtılar ve ne olduÄŸunu gördük. Yine de Kürtleri korumak istiyoruz ama sonsuza kadar Suriye'de kalmak istemiyorum. Orası kum ve ölümdür."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.