Sosyal Medya

Güncel

ABD Başkanı Trump'tan yeni Suriye mesajı

ABD merkezli haber kanalı Fox News, Trump'la yılbaşı gecesi yaklaşık 10 dakika süren bir röportaj gerçekleştirdi. Trump'a ABD'de hükümetim kapanması, Suriye'den çekilme kararı ve ABD'li Demokrat Senatör Elizabeth Warren'in 2020 seçimleri için keşif komitesi oluşturması konularında sorular yöneltildi.



Trump'a ilk olarak Meksika Duvarı Projesi için gereken bütçenin onaylanmaması durumunda hükümeti kapalı tutup tutmayacağı konusunda tavrının ne olacağı soruldu.
 
Trump bu soruyu, ülkesinin sınır güvenliÄŸine ihtiyacı olduÄŸu, Meksika Duvarı'nın da sınır güvenliÄŸinin önemli bir parçasını oluÅŸturduÄŸu, duvarın tam anlamıyla iÅŸe yarayacağı, duvara eski bir teknoloji olduÄŸu eleÅŸtirileri yöneltildiÄŸi fakat bu durumda tekerleÄŸin de eski bir teknoloji olarak deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸi fakat öyle olmadığı ÅŸeklinde yanıtladı.
 
Programın sunucusu Pete Hegseth, Trump'a Güney Karolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham'ın Suriye'den çekilme konusundaki fikrinin deÄŸiÅŸtiÄŸini hatırlattı ve BaÅŸkan'a Graham'ın fikrini nasıl deÄŸiÅŸtirdiÄŸini sordu.
 
Trump bu soruya şu yanıtı verdi:
 
"Suriye'ye 4-5 yıl kadar önce 3-4 ay kalmak için gittik. Ve ÅŸimdi askerlerimizi ev getirme zamanı. Bunu çok iyi bir ÅŸekilde organize edeceÄŸiz. DEAÅž Suriye'de büyük bir sorundu ve biz DEAÅž'ı büyük oranda temizledik. Suriye'den tamamen çekildiÄŸimizde DEAÅž da tamamen sona erecek. Bölgede askeri üslerimiz var özellikle Irak'ta. Kimse bundan bahsetmiyor. Açık konuÅŸmak gerekirse dediÄŸimden daha fazlasını yaptım. DEAÅž'ı büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Bu yine de iÅŸin tamamen bittiÄŸi anlamına gelmiyor. Bu zaman alacak. Birliklerimizi eve geri getirmemiz gerekiyor. Zamanı geldi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.