Sosyal Medya

Güncel

Cinayeti 200 bin TL için işlemiş

Antalya'da sevgilisi Ziynet Terzi'yi(36), sokak ortasında, 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldüren Ekrem Çatal'ın(61) yargılanmasına başlandı. Çatal ifadesinde, 'Beni aldattı, kendisine verdiğim 200 bin TL'yi istedim. Küfür edince sıktım' dedi.



Olay, 5 Ekim günü MuratpaÅŸa ilçesi Kızılsaray Mahallesi 84 Sokak'ta meydana geldi. Masörlük yapan Ziynet Terzi, oÄŸlu M.C.T.'yi (7) okula götürmek üzere sabah saatlerinde evden çıktı. Terzi, sokakta, daha önce hakkında uzaklaÅŸtırma kararı aldırdığı kafeterya iÅŸletmecisi olan sevgilisi Ekrem Çatal ile karşılaÅŸtı. Otomobilin içinden Terzi'ye bağıran Ekrem Çatal, ardından yanında getirdiÄŸi tabancayla kadına 3 el ateÅŸ etti. GöÄŸsünden ve karın boÅŸluÄŸundan vurulan Terzi, oÄŸlunun gözü önünde yere yığıldı. Ziynet Terzi olay yerinde ölürken, Ekrem Çatal kaçarak, izini kaybettirdi.


YOLDA YÜRÜRKEN YAKALANDI

Annesinin ölümüne ÅŸahit olan M.C.T. ise polis ekiplerince olay yerinden uzaklaÅŸtırıldı. Cinayetten 4 gün sonra yolda yürürken polis ekiplerince yakalanan Ekrem Çatal, çıkarıldığı sulh ceza hakimliÄŸince tutuklandı. Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruÅŸmasına tutuklu sanık Ekrem Çatal ve avukatı katıldı. Yakalandığında gazetecilerin, "Cinayeti neden iÅŸledin?" sorusuna, "Çok mu merak ediyorsunuz" diye yanıt veren Çatal, mahkeme baÅŸkanının "KonuÅŸacak mısın?' sorusuna, "Evet, her ÅŸeyi anlatmak istiyorum" karşılığını verdi.

20 yıl önce eÅŸinden ayrıldığını ve 4 çocuk babası olduÄŸunu belirten Ekrem Çakal, Ziynet Terzi ile olaydan bir yıl önce tanıştıklarını kaydetti. Tanıştıktan 2,5 ay sonra sevgili olduklarını kaydeden Çakal, "Evlenme kararı aldık. Aynı evde yaşıyorduk. Kendisine belirli aralıklarla 200 bin TL verdim. Ancak beni aldattığını öÄŸrendim. 16 AÄŸustos'ta bir arkadaşının babasının öldüÄŸünü, onun yanına gitmek istediÄŸini söyleyerek, izin istedi. Eve geç geleceÄŸini belirtti. Hareketlerinden ÅŸüphelendim. Kendisi bir araç kiralamıştı. Ben de taksi tuttum ve onu takip etmeye baÅŸladım" dedi.

EVDEN UZAKLAÅžTIRMA KARARI ALDIRDI

Ziynet Terzi'nin aracına 3 erkeÄŸin bindiÄŸini iddia eden Ekrem Çakal, ifadesini ÅŸöyle sürdürdü:

"Bir süre sonra erkeklerden biri indi. Saat 22.00 sıralarında Lara bölgesinde Düden Åželalesi'nin döküldüÄŸü yere gittiler. Ben de ne yaptıklarını merak ettiÄŸim için taksiciyi onların yere gönderdim. Taksici, Ziynet ve erkeklerin bira içtiklerini söyledi. Gece yarısı saat 01.00'e kadar orada bekledim ve artık ondan ayrılmaya karar verdim. Eve gittim. Bir süre sonra o da geldi. Kendisine 'Nereden geldin?' diye sorunca 'Yemekteydim' dedi. Aslında o gece kavga etmedik ama beni ÅŸikayet etti ve evden uzaklaÅŸtırma kararı aldı."

“PARAMI Ä°STEDÄ°M, AÄžIR KÜFÜRLER ETTÄ°”

YaÅŸadıklarından sonra Ziynet Terzi'ye verdiÄŸi parayı almaya karar verdiÄŸini söyleyen Ekrem Çatal, "Parayı her istediÄŸimde borcunun olmadığını söylüyordu. VerdiÄŸim parayı hep inkar etti. 60 bin TL'ye aracımı satmıştım, önce bu parayı verdim. Sonrasında sırasıyla 50 bin TL, ardından parça parça toplamda 200 bin TL verdim. Olay günü sabah erken saatlerde maktulün evinin önüne gidip çıkmasını bekledim. OÄŸlu yanındaydı. Kendisine paramı istediÄŸimi söyledim. O da 'Yok' dedi. Ben de en azından yarısını vermesini üsteledim. Bana 'para mara yok' diyerek ağır küfürlerde bulundu. Sinirlendim, öldürme fikrim yoktu. Yanımda taşıdığım babama ait tabancayı çıkarıp, birkaç el ateÅŸ ettim. Sonrasında korktum ve ormana kaçtım. Dört gün sonra da çarşıda gezerken yakalandım" diye konuÅŸtu.

Mahkeme baÅŸkanının "Silahı neden üzerinde taşıyordun?" sorusuna ise Ekrem Çatal, "Maktulü o gece 3 erkekle gördükten sonra bana bir ÅŸeyler yapabilirler diye korktum. O günden beri hep üzerimde taşıyordum" diye yanıt verdi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına, Ziynet Terzi'nin oğlu M.C.T.'nin tanık olarak dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.