Sosyal Medya

YaÅŸam

YPG/PKK’nın DEAŞ ile iş birliğinin detayları

INTERPOL'un üye ülkelere gönderdiği mesajda, çoğu Avrupa ülkelerinden olmak üzere yaklaşık 400 kişinin YPG/PKK’ya katıldığı ve DEAŞ’la iş birliğiyle hareket ettikleri vurgulandı.



Emniyet Genel MüdürlüÄŸünden yapılan yazılı açıklamada, INTERPOL tarafından 193 üye ülkeye gönderilen mesaja iliÅŸkin bilgi verildi.

Buna göre mesajda, Türkiye'nin, Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine gitmek veya ülkelerine geri dönmek isteyen yabancı terörist savaÅŸçılara (YTS) karşı aldığı önlemler detaylı ÅŸekilde anlatıldı.

 

Havaalanlarının yanı sıra kara ve deniz sınır kapılarında kurulan ve Emniyet Genel MüdürlüÄŸünün istihbarat, terörle mücadele ve kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele birimlerindeki tecrübeli personelinden oluÅŸturulan risk analiz birimlerinin baÅŸarılı çalışmalarına yer verildi.

Bu birimlerin, ÅŸüphelilerle yaptıkları mülakat sonucu bu kiÅŸiler hakkında ülkeye giriÅŸ yasağı konulduÄŸu ve ülkelerine geri gönderildikleri belirtildi.

FIRAT KALAKANI VE YTS'LERÄ°N DURUMU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesinde baÅŸarıyla yürüttüÄŸü Fırat Kalkanı Harekatı'ndan övgüyle bahsedilen mesajda, DEAÅž'ı hedef alan bu operasyonun yanı sıra sınır hattında duvar inÅŸa edilmesi, devriye ve kontrol faaliyetlerinin sıklaÅŸtırılması gibi önlemlerin çatışma bölgelerine seyahati zorlaÅŸtırdığı ve YTS'leri alternatif güzergah arayışına mecbur bıraktığı vurgulandı.

DEAÅžMENSUPLARI DÄ°ÄžER TERÖR ÖRGÜTLERÄ°NE KATILDI

Suriye ve Irak'ta düzenlenen operasyonlar sonucunda DEAÅž'ın kayda deÄŸer ölçüde toprak yitirdiÄŸi, örgüt mensuplarının sayısında azalma görüldüÄŸü ve teröristlerin sahip oldukları kaynaklar açısından büyük kayba uÄŸradıkları ifade edildi.

Bazı DEAÅž mensuplarının, bölgede aktif olan diÄŸer terör örgütlerine (YPG/PYD, SDF) katıldıkları, ülkelerine geri dönmek için bölgeyi terk ettikleri veya üçüncü ülkelere yerleÅŸtiklerinin gözlendiÄŸi kaydedildi.

ÜYE ÜLKELERE YTS UYARISI

DEAÅž'ın hem bölge ülkeleri hem de uluslararası toplum için hala bir tehdit olduÄŸuna iÅŸaret edilen mesajda, özellikle ülkelerine geri dönen YTS'lerin gerçekleÅŸtirebileceÄŸi eylemler konusunda tüm üye ülkeler uyarıldı.

Mesajda, DEAÅž'ın yanı sıra terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye'deki uzantısı YPG/PYD'nin faaliyetlerine de yer verildi.

ÇoÄŸu Avrupa ülkelerinden olmak üzere yaklaşık 400 kiÅŸinin YPG/PYD'ye katıldığı ve DEAÅž ile iÅŸ birliÄŸi içinde hareket ettikleri vurgulandı. Bu teröristlerin, radikal sol eÄŸitimden geçtikleri ve edindikleri çatışma tecrübesiyle ülkelerine geri döndüklerine ve bu durumun oluÅŸturduÄŸu tehdide iÅŸaret edildi.

YPG/PYD, DEAÅž ÜYELERÄ°NÄ°N TÜRKÄ°YE'YE GÄ°RİŞİNE YARDIMCI OLDU

PKK ve bölgedeki uzantısı YPG/PYD unsurlarının, sözde üst düzey DEAÅž üyelerinin Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriÅŸine yardımcı oldukları kaydedildi.

Tutuklanan YTS'lerin, Türkiye'deki cezaevlerinde geçirdikleri süre boyunca dini ve ahlaki geliÅŸimlerine katkıda bulunulduÄŸu, sahip oldukları yanlış bilgiler konusunda rehabilite edildikleri belirtildi.

Bunun yanı sıra YTS'lerin, sosyal, kültürel ve eÄŸitim faaliyetlerine katılmalarının saÄŸlandığı, radikalleÅŸmelerinin önüne geçildiÄŸi vurgulandı.

Ä°slam'ın terörizm ve radikalizmle baÄŸdaÅŸtırılamayacağı hususu da raporda yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.