Sosyal Medya

Güncel

Özhaseki'den Ankara vaadi: Canlı yayınlayacağım

AK Parti'nin Ankara BB Başkan Adayı Özhaseki başkent sakinlerine ihaleleri canlı yayınlama sözü verdi. Kayseri'de 15 yıl bunu uyguladığını ifade eden Özhaseki "Ben ihaleleri canlı yayınlarım. Belediye başkanlığım dönemimde, neredeyse 10-15 yıldır hangi ihale varsa, kim girmiş, ne fiyat veriyorlar, komisyon ortamını internetten yayımladık." dedi.



AK Parti'nin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Mehmet Özhaseki"Ben ihaleleri canlı yayınlarım. Belediye baÅŸkanlığım dönemimde, neredeyse 10-15 yıldır hangi ihale varsa kim girmiÅŸ, ne fiyat veriyorlar, komisyon ortamını internetten yayımladık. Görsünler, neyi saklıyorum ki insanlardan? Nihayetinde belediyedeki bütçe bu, milletin bütçesi. Herkes görsün." dedi.

Özhaseki, A Haber'de katıldığı canlı yayında yerel seçimlere iliÅŸkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Ankara'ya yönelik projelerine iliÅŸkin soruya Özhaseki, "Herhangi bir ÅŸekilde inÅŸaat temelli bir vaadim olmayacak. Yeteri kadar yapılaÅŸma var, yeteri kadar alt-üst geçit, sosyal tesis yapılmış. Benim projelerim daha çok insana dokunan, daha çok çevreci, daha çok yeÅŸil, daha çok sosyal amaçlı projelerden oluÅŸuyor." yanıtını verdi.

Ankara için 11 ana baÅŸlıkta projeler oluÅŸturduklarını dile getiren Özhaseki, bunun içinde kültür-sanat, çevre, ulaşımın olduÄŸunu söyledi. Çok önemli ulaşım projelerinin bulunduÄŸunun altını çizen Özhaseki, "Ä°nsanların acil ulaÅŸacakları yerlere kesintisiz akım nasıl saÄŸlanır? Yer altından ve üstünden gerek raylı sistemlerle, gerek lastikli araçlarla ilgili projelerimiz var." dedi.

Özhaseki, kırsalda çevre ilçelerle ilgili ekonomiye katkısı olacak projelerinin bulunduÄŸunu belirterek, bu projeleri gelecek günlerde açıklayacağını bildirdi.

"Ä°NÅžALLAH 10 YERDE MÄ°LLET BAHÇESÄ° YAPACAÄžIZ"
Ankara'da yeÅŸil alanları artıracaklarını vurgulayan Özhaseki, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°nÅŸallah 10 yerde Millet Bahçesi yapacağız. Bu, Ankara'nın yeÅŸile doyması demektir. Ankara'da ihtiyaca cevap vermedi için yer deÄŸiÅŸtiren kamu kurumları oluyor. Buralarda belediyenin tavrı önemli. Mesela Cebeci Stadı'nın yeri. Vatandaşın nefes alacağı bir yer haline getirilecek. Elbette orada TOKÄ° ile anlaÅŸmalar var ama bunların hepsini yeniden gözden geçireceÄŸiz. Nerede bir alan bulduk, yeÅŸil yapabilmek adına her ÅŸeyi yapacağız."

"ANKARA'YI 'BEN' DUYGUSUYLA DEĞİL, 'BÄ°Z' OLARAK YÖNETECEĞİZ"
"Ankara'da herkes ÅŸunu bilsin ki iÅŸ başına geldiÄŸimizde 'ben' duygusuyla deÄŸil, 'biz' olarak yöneteceÄŸiz." diyen Özhaseki, Ankara'yı sivil toplum kuruluÅŸlarıyla yöneteceklerini vurguladı.

Alacakları kararlarda, ilgili esnaf gruplarıyla istiÅŸare yapacaklarını aktaran Özhaseki, "Kimseyle benim hesabım, didiÅŸmem, kavgam olmaz. Ben hizmete odaklanırım. Ben hiç kimseyle kolay siyasi polemiÄŸe de girmem ancak iftira ederlerse yalan söylerlerse ki bana bu çok yapıldığı için zamanında aldığım tazminatlarla epey sucuk dağıttım. Åžimdi dönüp Ankara döneri dağıtacağım iftira edenler karşısında aldığım tazminatlarla." diye konuÅŸtu.

Hiç kimsenin planda yeÅŸil alan olarak gözüken bir yere kütle konduÄŸunu görmeyeceÄŸinin altını çizen Özhaseki, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Hiç kimse gelip benden yoÄŸunluk isteyemeyecek. 5 katlı ev yapılan bir yer var, bütün komÅŸular 5 katlı yapmışlar oturuyorlar arada bir inÅŸaat 'ben 15 katlı ev yapmak istiyorum' diyor. Asla bunu kimse göremeyecek. YoÄŸunluk artışı kimse benden alamayacak. Ancak ÅŸöyle olabilir, bir yerde kentsel dönüÅŸüm var, mahallenin rahatlaması lazım, kamu yararına bir durum var o zaman iÅŸler farklılaşır. Åžahıs lehine yapılmış plan tadilatını asla 5 yıl boyunca hiç kimse Ankara BüyükÅŸehir Meclisi'nden geçirmeyecek. Bunlar benim prensiplerim."

"ESENBOÄžA'YA RAYLI HAT BÄ°R AN ÖNCE Ä°HALE EDÄ°LECEK"
Özhaseki, 20 yıllık belediyeciliÄŸinde hiçbir yeÅŸil alanı talan etmediÄŸini anlatarak, "Ben ihaleleri canlı yayınlarım. Belediye baÅŸkanlığım dönemimde, neredeyse 10-15 yıldır hangi ihale varsa kim girmiÅŸ, ne fiyat veriyorlar, komisyon ortamını internetten yayımladık. Görsünler, neyi saklıyorum ki insanlardan? Nihayetinde belediyedeki bütçe bu, milletin bütçesi. Herkes görsün." dedi.

EsenboÄŸa Havalimanı'na yapımı planlanan raylı sistemin ne zaman baÅŸlayacağı yönündeki soruya Özhaseki, "Özellikle Keçiören'den baÅŸlayarak, havalimanına kadar uzanan, daha sonra Çubuk'a gidecek hattın bir an önce ihale edilip yapılması lazım. Ä°kincisi de lastik tekerlekli araçlar için iki yerde alt-üst geçit yaptırmak lazım." yanıtını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.