Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan: Trump'a yeni bir söz vermedik

Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliği yetkilisi, ülkesinin ağustostan bu yana Suriye'nin yeniden inşası için fon sağlanması konusunda yeni bir söz vermediğini açıkladı.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'un, Suudi Arabistan'ın Suriye'nin yeniden inÅŸası için gereken parayı ABD'nin yerine ödeyeceÄŸine dair açıklaması üzerine Washington'daki Suudi Büyükelçilik yetkilisi, ülkesinin bu konuda yeni bir söz vermediÄŸini belirtti.

YENÄ° ANLAÅžMA GÜNDEME GELMÄ°ÅžTÄ°

Trump'un Suriye'den çekilme kararının ardından önceki gün Twitter hesabından yaptığı, Suriye'nin yeniden inÅŸasına yardım için gereken parayı ABD'nin yerine Suudi Arabistan'ın ödemeyi kabul ettiÄŸine yönelik açıklaması, "Suudi Arabistan ve Beyaz Saray arasında bu konuda yeni bir anlaÅŸma mı yapıldı?" sorusunu akla getirdi.

Konuyla ilgili Amerikan CNBC'ye konuÅŸan Suudi Arabistan'ın Washington BüyükelçiliÄŸinden bir yetkili, ülkesinin aÄŸustos ayından bu yana "Suriye'nin yeniden inÅŸası için fon saÄŸlanması konusunda yeni bir söz vermediÄŸini" belirtti.

 

ABD'LÄ° YETKÄ°LÄ°DEN "YENÄ° BÄ°R SÖZ YOK" AÇIKLAMASI
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Garrett Marquis de yaptığı açıklamada, Trump'un, söz konusu paylaşımında Suudi Arabistan'dan alınan yeni bir sözü kastetmediÄŸini belirtti.

Marquis, şunları kaydetti:

"ABD, Suriye'de DEAÅž'a karşı kurulan koalisyon üyelerinin katkılarını memnuniyetle karşılıyor, buna Suudi Arabistan'ın geçmiÅŸte yaptığı çok güçlü katkılar da dahil. DEAÅž'ı kalıcı olarak yenmek için bu örgütten temizlenen alanlarda istikrarı saÄŸlamak da dahil, çabalarımızı sürdürürken, bu çabaların yükünü paylaÅŸmak için müttefiklerimiz ve ortaklarımızla yakın iÅŸ birliÄŸi içinde olacağız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.