Sosyal Medya

Güncel

Ergenekon davasında sona doğru!

Kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen ve 11 yıldır devam eden davada sona yaklaşıldı. Savcının görüşüne karşı sanıkların beyanları alındı. Danıştay saldırısından tutuklu bulunan sanık Alparslan Arslan, “Suçsuz olduğunu ve herhangi bir suç işlemediğini söyledi. Arslan, avukatlarını ve vasisini de duruşmada azletti.



Habertürk'ün haberine göre Ä°stanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruÅŸmaya Danıştay saldırısını gerçekleÅŸtiren tutuklu sanık Alparlsan Arslan ile Emin Åžirin, Oktay Yıldırım, Mehmet Fikri KaradaÄŸ ve Kemal Kerinçsiz‘in de arasında bulunduÄŸu 55 sanık ile bazı tutuksuz sanıklar geldi. Bedirhan Şınal, Erhan TimuroÄŸlu, Osman Yıldırım ise duruÅŸmaya SEGBÄ°S ile katıldı.
 
AVUKATLARINI AZLETTÄ°
 
Danıştay saldırısını gerçekleÅŸtiÄŸi gerekçesi ile yargılanan davanın tutuklu sanığı Alparslan Arslan askerler arasında duruÅŸma salonuna alındı. TitrediÄŸi gözlenen Arslan kısa bir süre sonra salondan çıkartıldı. Savunma sırası kendisine gelen Arslan yeniden salona alındı. Suçsuz olduÄŸunu ve herhangi bir suç iÅŸlemediÄŸini söyledi. Mahkeme baÅŸkanının sorusu üzerine Arslan, “Aylar önce titreme baÅŸladı, rahatsızlığım var. Yürüyemiyorum” dedi. Avukatlarının hepsini azlettiÄŸini söyleyen Arslan, vasisini de azlettiÄŸini, barodan atanan avukatı da istemediÄŸini belirtti.
 
"BU Ä°ÅžLE ALAKASI OLMADIKLARINI DÜÅžÜNÜYORUM"
 
Erhan TimuroÄŸlu ise ifadesinde Anayasa ile iÅŸim yok. Anayasa'nın ne olduÄŸunu dahi bilmiyorum” diyerek ifadesine baÅŸladı. TimuroÄŸlu, “Åžimdiki deÄŸil önceki Cumhuriyet Gazetesi ile görüÅŸüm yakındır. Bazı yazarlarını severdim ve okurdum. Cumhuriyet Gazetesi ile sorunum yok. O dönem bir cehalet dönemiydi. Bombalayan ben deÄŸilim, bombalatan da ben deÄŸilim. Danıştay ismini ilk kez cezaevinde duydum. Yapan belli yaptıran belli. Ergenekon sanıklarının bu iÅŸle bir alakasının olmadığını düÅŸünüyorum” dedi.
 
ARAMA EL KOYMA HUKUKA AYKIRI
 
Ergenekon sanıklarından Oktay Yıldırım ise ifadesinde ÅŸunları söyledi: “El bombalarının ele geçirildiÄŸi Ümraniye'deki evde yapılan arama ve el koyma iÅŸlemleri hukuka aykırıdır. Sadece hukuka deÄŸil akıl ve mantığa da aykırı. Arama yapılırken Oktay Yıldırım orada deÄŸildir. O aramanın video kaydı, hiçbir tanığı yoktur. Hangi saatte yapıldığı belli deÄŸildir. Örgüt yok, darbe yalan, bunlar uydurma bomba. Bombaların imha edildiÄŸine dair bir kayıt yok. Bence imha iÅŸlemi de yapılmadı. Delil, kanıt yok edilemez. Yok edilirse kanıt deÄŸildir. Kanıt yerine konulamaz, hükme esas alınamaz.” Hakkında beraat kararı istenen sanıklar duruÅŸmada eski savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek savcının mütalaasına katıldıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.