Sosyal Medya

Güncel

İsrail savaş uçakları Lübnan hava sahasını ihlal etti

İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güney bölgelerinde hava sahasını ihlal ettiği bildirildi.



İsrail savaÅŸ uçaklarının Lübnan'ın güney bölgelerinde hava sahasını ihlal ettiÄŸi bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, yerel saatle 21.50'den itibaren ülkenin güneyindeki en-Nebatiye ve İklim et-Tuffah bölgelerinde İsrail savaÅŸ uçakları alçak irtifada gerçekleÅŸtirdiÄŸi uçuÅŸlarla saldırı imitasyonu yaptı.

Lübnan hava sahasını deniz tarafından ihlal eden İsrail savaÅŸ uçakları, ayrıca Sayda ve Sur kentlerine baÄŸlı diÄŸer bölgelerde de aynı ÅŸekilde alçak irtifada uçuÅŸlar gerçekleÅŸtirdi.

Lübnan BaÅŸbakanı Saad el-Hariri, ülkesinin güneyinde konuÅŸlu BirleÅŸmiÅŸ Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Komutanı General Stefano Del Col ile geçen hafta baÅŸkent Beyrut'ta bir araya gelmesinin ardından BM'ye İsrail'in Lübnan'ın hava sahası ve kara suları ihlalleri konusunda sorumluluÄŸunu üstlenmesi çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.