Sosyal Medya

Güncel

Yolcu otobüsleri devrildi: 3 kişi hayatını kaybetti

Kırşehir, Ankara ve Isparta'da yolcu otobüsü devrildi. 3 ilde meydana gelen kazada toplam 3 kişi hayatını kaybetti, 72 kişi ise yaralandı.



Ä°stanbul-Tunceli seferini yapan Kazım Arslan'ın kullandığı 62 AR 671 plakalı Can Dersim Tuncelililer firmasına ait yolcu otobüsü, KırÅŸehir-Kırıkkale kara yolu Akpınar ilçesi yakınında yoÄŸun kar ve tipi nedeniyle yoldan çıkarak devrildi.
 
Ä°hbar üzerine bölgeye Ä°l Afet ve Acil Durum MüdürlüÄŸü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Servis ve jandarma görevlileri gönderildi.
 
3 ÖLÜ, 35 YARALI
 
Kazada, biri çocuk 3 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi, 35 kiÅŸi yaralandı.
 
Yaralılar, ambulanslarla KırÅŸehir Ahi Evran Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi ile Kaman ve Akpınar ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan biri daha sonra Kayseri'deki bir hastaneye sevk edildi.
 
VALÄ°'DEN AÇIKLAMA
 
KırÅŸehir Valisi Ä°brahim Akın, Ä°l Emniyet Müdürü Ä°smail Hakkı Akyüz ve Ä°l Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferhat Kuran, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Akın ayrıca yaralılardan bazılarını hastanede ziyaret etti.
 
Vali Akın, yaralılardan 6'sının saÄŸlık durumunun ağır olduÄŸunu söyledi.
 
Olayın öÄŸrenilmesinin hemen ardından tüm ilgili birimlerin kaza yerine sevk edildiÄŸini belirten Akın, derhal müdahalede bulunulduÄŸunu anlattı.
 
Yaralıların en kısa sürede hastanelere kaldırıldığını dile getiren Akın, "Hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı, yaralı vatandaÅŸlarımıza da acil ÅŸifalar diliyorum." dedi.
 
ANKARA'DA KAZA
 
Alınan bilgilere göre, Seyfettin T. idaresindeki yolcu otobüsü Ankara-Åžereflikoçhisar Karayolunun 118. kilometresinde devrildi. Kazada 20 kiÅŸi yaralandı.
 
Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.
 
ISPARTA'DA DA AYNI MANZARA
 
Kaza, gece Yalvaç’a baÄŸlı CeleptaÅŸ köyü yakınlarında meydana geldi. Yalvaç’tan saat 00.30’da Ä°stanbul’a gitmek üzere hareket eden, henüz sürücüsü ve plakası öÄŸrenilemeyen yolcu otobüsü, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp, ÅŸarampole devrildi. Kazada, 17 kiÅŸi yaralandı.
 
Ä°hbar üzerine bölgeye Yalvaç, ÅžarkikaraaÄŸaç, Gelendost ve Senirkent ilçelerinden çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.