Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan’ın Yıldırım'ın istifası ile ilgili açıklamasına CHP'den yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Adayı olması beklenen TBMM Başkanı Binali Yıldırım için “Meclis Başkanlığı’ndan istifasına gerek yok” sözüne CHP’den yanıt geldi.



Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre CHP'li Muharrem Erkek, Anayasa'nın 94'üncü maddesinin son fıkrasında TBMM Başkanı ve Başkan vekillerinin, üyesi bulundukları siyasi partinin ‘Meclis içi ya da Meclis dışı faaliyetlerine katılamayacakları hükmü bulunduğunu vurgulayarak, "Binali Yıldırım, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandığı anda, TBMM Başkanlığı görevini bırakmak zorunda" diye konuştu.

Ancak Anayasa'nın son derece açık olan bu hükmüne rağmen, aksi davranışlar içine girilebileceğine de dikkat çeken Muharrem Erkek, "Türkiye Anayasal bir hukuk devleti olmaktan çıktı. Şeklen Anayasası olan, ancak anayasal bir hukuk devleti olmayan bir hale geldi" diye konuştu.

"SADECE ANAYASA'YA DEĞİL, SİYASİ ETİĞE DE AYKIRI"

Meclis Başkanı'nın istifa etmeden İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçilmek için çalışmasının, sadece Anayasa'ya değil, siyasi etiğe de aykırı olduğunu vurgulayan Muharrem Erkek, "Düşünün ki TBMM Başkanı, istifa etmeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapıldı. Propaganda çalışması için İstanbul'a geldiğinde, İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü, diğer devlet görevlileri TBMM Başkanı karşısında nasıl davranacaklar? TBMM Başkanı'na uygun şekilde hareket edip, emirlerini mi yerine getirecekler? Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri siyasi etik kodlarının olmamasıdır. Siyasi Etik Yasası TBMM'ye getirildiğinde, ben TBMM Anayasa Komisyonu üyesiydim. Yasanın üzerinde epey çalıştık. Ancak bir talimatla birden bire geri çekildi. Türkiye'nin siyasi etik kodlarına çok ihtiyacı var" dedi.

"BİNALİ YILDIRIM'I KAZANAMAYACAĞIM KORKUSU SALMIŞ"

Muharrem Erkek şöyle konuştu:

"TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmekte bu kadar çekinmesinden, Binali Yıldırım'ı İstanbul'da Belediye Başkanlığı seçimini kazanamayacağı korkusunun sardığı belli. Çünkü TBMM Başkanlığı görevinden istifa ettiği anda, yeni Başkan seçilmesi için süreç başlayacak. 10 gün içinde yeni TBMM Başkanı'nın seçimi için harekete geçilecek. Binali Bey istanbul'u kazanamayacağım korkusu içinde, bir de TBMM Başkanlığı görevini bırakmak istemiyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.