Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan ortalığı karıştıracak adım: Beni süreç dışına iterseniz...

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Suriye'de Esed güçlerinin Münbiç'in batı kırsalındaki Arimah beldesine girdiği haberlerini değerlendirdi. Suriye rejiminin bu adımının Türkiye'nin süreci sadece ABD ile değil Rusya ile de birlikte götürmesi gerektiğinini bir fotoğrafı olduğunu belirten Ağar, "Yani Rusya 'beni süreç dışına iterseniz farklı bir senaryo da sahada olabilir' diyor olabilir." ifadesini kullandı.



Türkiye'nin Fırat'ın doÄŸusuna operasyon öncesinde rejim güçlerinin adımlarının çok iyi analiz edilmesi gerektiÄŸini belirten Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah AÄŸar, Suriye'de Esed güçlerinin Münbiç'in batı kırsalındaki Arimah beldesine girdiÄŸi haberlerini deÄŸerlendirdi.

yenisafak.com'a konuÅŸan AÄŸar, Fırat Kalkanı operasyonu öncesinde de'Esed'e baÄŸlı güçlerin bölgeye gönderildiÄŸi' haberlerinin kasıtlı olarak yayıldığını hatırlatarak, "Rejim bir bölgeye yerleÅŸip TSK'nın ilerleme hattını kapatmak istemiÅŸti. Onun ardından TSK artık bölgede operasyon yapamaz" algısı oluÅŸturulmak istenmiÅŸti. Ancak Afrin operasyonu baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirildi" hatırlatmasında bulundu.

Rusya ile koordineli yürütülmeli

Esed'e baÄŸlı güçlerin Münbiç'in batısına yönelik adımının 'Türkiye'yi kısıtlamaya yönelik bir hareket' olarak niteleyen AÄŸar, ÅŸöyle devam etti:

Ä°çerisinde tuzaklar da olabilir. Türkiye'nin rejimle ve Rusya'yla karşı karşıya gelmesine neden olabilecek bir süreç baÅŸlayabilir. Rejimin bu adımı, Türkiye'nin süreci sadece ABD ile deÄŸil Rusya ile de birlikte götürmesi gerektiÄŸinini bir fotoÄŸrafı bu. Yani Rusya 'beni süreç dışına iterseniz farklı bir senaryo da sahada olabilir' diyor olabilir. Fırat'ın doÄŸusundaki boÅŸluÄŸun doldurulması konusu Rusya ile koordineli yürütülmeli.

'Rusya beni denklemden dışarı atmayın diyor'

"Rejim Türkiye'ye elini kolunu sallayarak toprak bırakır mı? Açıkçası biraz zor" diyen AÄŸar, ÅŸunları kaydetti:

"Ancak Türkiye bir harekat icra edecekse tüm bunlara raÄŸmen Münbiç'i alır. Sahadaki fiili durumla masadaki diplomasinin de koordineli gitmesi çok büyük önem taşıyor. Vekaletler savaşında saha kimi zaman diplomasiden, masadan daha hızlı hareket edebiliyor.

KoÅŸulların ve ÅŸartların çok iyi konuÅŸulması son derece önemli. Olası bir barış için de bu sürecin koordinasyon içerisinde yürütülmesi çok deÄŸerli. Rusya beni denklemden dışarı atmayın diyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.