Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün 'Türkiye sohbet imamı' hakkında karar

FETÖ'nün 'Türkiye sohbet imamı' olduğu iddiasıyla yargılanan Mehmet Tabanca'nın 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.



Ä°zmir 17. Ağır Ceza Mahkemesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Türkiye sohbet imamı" olduÄŸu iddiasıyla yargılanan Mehmet Tabanca'nın duruÅŸması görüldü. DuruÅŸmaya tutuklu yargılanan Tabanca ile avukatı katıldı.

Son sözü sorulan tutuklu sanık Tabanca, "YaÅŸlılığım ve hastalığım nedeniyle tahliyemi istiyorum." dedi.

10 YIL HAPÄ°S CEZASI

Mahkeme heyeti verdiÄŸi aranın ardından Tabanca'nın "cebir ve ÅŸiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs ve silahlı terör örgütü yöneticisi olma" suçundan beraatine karar verdi. Örgüt üyeliÄŸinden sanığı 8 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu cezayı arttırarak 10 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaÅŸtırdı.

AliaÄŸa Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının yürüttüÄŸü FETÖ soruÅŸturması kapsamında 20 Kasım 2016'da yakalanan Mehmet Tabanca tutuklanmıştı.

Ä°zmir Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan ve Ä°zmir 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün "sohbet imamı" olduÄŸu belirtilen tutuklu sanık Mehmet Tabanca'nın "cebir ve ÅŸiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs ve silahlı terör örgütü yöneticisi olma" suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.