Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Taşgetiren'den dikkat çeken açıklama: Alevi çalıştayı devam ettirilmeli

Tv5'te katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ahmet Taşgetiren, "Aleviler ile ilgili çalıştayların sürdürülmesi lazım" diye konuştu.



TV5 ekranlarında yayınlanan ve Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa KurdaÅŸ’ın sunduÄŸu "Buyurun BaÅŸlıyoruz" programına Gazeteci-Yazar Ahmet TaÅŸgetiren konuk oldu.

Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ahmet TaÅŸgetiren, “Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar alanında sorunlar var. Bunlar halk arasında konuÅŸuluyor. Bu sorunlar dışarıdan da kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.

“KÜRTLERLE Ä°LGÄ°LÄ° SORUNU BEKA SORUNU HALÄ°NE GETÄ°RMEMEMÄ°Z LAZIM”

“Beka sorunu konusunda bu kadar kaygılı hale gelmemiz gerçekten üzüyor beni” diyen TaÅŸgetiren, Kürtlerle ilgili sorunun beka sorunu haline getirilmemesi gerektiÄŸini söyledi. TaÅŸgetiren, “Teröre karşı en keskin tavrımızı koyacağız ama Kürt kardeÅŸlerimizin herhangi bir ÅŸekilde farklı muamele hissine kapılmaması lazım” diye konuÅŸtu.

“YOLSUZLUKLAR, YASAKLAR VE YOKSULLUK… BU ALANLARDA SORUN VAR”

Gazeteci-Yazar Ahmet TaÅŸgetiren, TV5’te yaptığı açıklamalarda Türkiye’de bir takım sancılı alanlar olduÄŸunu dile getirdi.

 

“Hukuk alanımız mesela çok ciddi bir sancı içerisinde. Bunu süratle tedavi etmemiz lazım” ifadelerini kullanan TaÅŸgetiren, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar konularına da dikkat çekti.

Ahmet TaÅŸgetiren, konuya iliÅŸkin olarak, “Yolsuzluklar, yasaklar ve yoksulluk… Bu alanlarda sorun var ÅŸimdi. Bunlar halk arasında konuÅŸuluyor. Bu sorunlar da dışarıdan kullanılıyor. Avrupa oturuyor, Türkiye’nin hukuk yapısı üzerinde bir yığın laf ediyor, ABD oturuyor laf ediyor. Bunlar bizim sorunsuz hale getirmemiz gereken ÅŸeyler” ifadelerini kullandı.

Gazeteci-Yazar Ahmet TaÅŸgetiren’in dikkat çeken bazı açıklamaları ÅŸu ÅŸekilde:

  • Beka sorunu konusunda bu kadar kaygılı hale gelmemiz gerçekten üzüyor beni. Yani artık Osmanlı’dan 100 yıl sonra beka sorununu konuÅŸmamamız lazım bizim. Beka sorunumuz var derken bir taraftan da mesela dünyada büyük iddialar içerisinde olmamız birbiriyle çok uyum arz etmiyor.
  • Yani biz beka sorununu mesela Kürtlerle ilgili sorunu çözmemiz lazım, bunu beka sorunu haline getirmememiz lazım. Terör ayrı bir olay yani teröre karşı en keskin tavrı koyacağız ama Kürt kardeÅŸlerimizin herhangi bir biçimde farklı muamele ediliyor hissine kapılmamaları lazım. Bunun altını çiziyorum. Mesela Aleviler ile ilgili çalıştaylar yapıldı. Onların sürdürülmesi lazım. Orada diyelim ki Almanya’nın ayrı bir oyun aracına imkan vermemek lazım. Bizim içimizde sancılı bir takım alanlar ortaya çıkınca baÅŸkası oynuyor onunla. Bunlara imkan vermemek lazım.
  • Türkiye’nin ÅŸimdi baÅŸka bir takım sıkıntıları da var. BaÅŸka sancılı alanlar da var. Hukuk alanımız mesela çok ciddi bir sancı içerisinde. Bunu süratle tedavi etmemiz lazım. Yani yolsuzluklar, yasaklar ve yoksulluk… Bu alanlarda sorun var ÅŸimdi. Bunlar halk arasında konuÅŸuluyor. Bu sorunlar da dışarıdan kullanılıyor. Avrupa oturuyor, Türkiye’nin hukuk yapısı üzerinde bir yığın laf ediyor, ABD oturuyor laf ediyor. Bunlar bizim sorunsuz hale getirmemiz gereken ÅŸeyler.

    MilliGazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.