Sosyal Medya

Güncel

Akar: Rusya'dan S-400 alımı planlandığı gibi devam ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusuna yönelik askeri harekatla ilgili, "Bütün her şey planlandı, programlandı, her şey zamanına uygun şekilde devam ediyor" dedi. Akar, Rusya'dan S-400 alımı için "Planlandığı gibi devam ediyor" açıklamasında bulundu.



Akar, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtladı.
Akar, Sputnik Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Yurdagül ÅžimÅŸek'in Rusya'dan alınacak S-400 savunma sistemiyle ilgili "S-400'lerin alımıyla ilgili bir sıkıntı yok deÄŸil mi" sorusuna, "Planlandığı ÅŸekilde devam ediyor" yanıtını verdi.
 
Bir gazetecinin Fırat'ın doÄŸusuna yönelik askeri operasyonla ilgili "Operasyon ne zaman, bekleyecek miyiz?" sorusunu Akar, "Bütün her ÅŸey planlandı, programlandı. Her ÅŸey ona göre, zamana uygun ÅŸekilde devam ediyor" diye cevapladı.

'ÖNÜMÜZDEKÄ° GÜNLERDE ABD'LÄ°LERLE GÖRÜÅžMELERÄ°MÄ°Z OLACAK'

Akar, baÅŸka bir gazetecinin Menbiç Yol Haritası'na iliÅŸkin sorusu üzerine, ÅŸöyle konuÅŸtu:
"Çalışılıyor. Önümüzdeki günlerde görüÅŸmelerimiz olacak ABD'lilerle. Ä°lgili askerler görüÅŸüyorlar. Bizim temaslarımız, asker arkadaÅŸlarımızın temasları var. Dolayısıyla en üst düzeyde alınan karar çerçevesinde, siyasi çerçevede bunun içi doldurulacak. Çalışmalar yoÄŸun bir ÅŸekilde devam ediyor. Herhangi bir sorun yok. Takvim belirlenecek, belirlendiÄŸi zaman sizlere açıklanacak."
 
ABD'deki istifalara yönelik deÄŸerlendirmesi sorulan Akar, "Kendi kararları, kendi içiÅŸleri" yanıtını verdi.

TEK TÄ°P ASKERLÄ°K
 
Uzman erbaÅŸların özlük haklarına iliÅŸkin soru üzerine Akar, "Personelimizin geleceÄŸi, özlük hakları bizim temel konularımızdan biri. Biz bu konuları gece gündüz çalışmak ve takip etmek durumundayız. Uzman kardeÅŸlerimizin, evlatlarımızın özlük hakları ile ilgili konuları yoÄŸun bir ÅŸekilde çalışıyoruz. Ä°nÅŸallah en kısa zamanda onlara da iyi haberler vereceÄŸiz" diye konuÅŸtu.
Akar, 'tek tip askerlik' sorusunu ise ÅŸöyle cevapladı:
 
"Çalışıyoruz. Tek tip askerlik konusu herhangi bir ÅŸekilde geçici bir konu olmayacak. EÄŸer yapabilirsek ona çalışıyoruz, elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bakanlıklarımızla, ilgili kurum ve kuruluÅŸlarımızla konuÅŸmak, görüÅŸmek suretiyle kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan çalışma dikkatli ve hassas bir ÅŸekilde ilerliyor. Öyle bir ÅŸey yapalım ki bir daha tekrar tekrar gündeme gelmesin, herkes çalışmalarını, faaliyetlerini ön görebilsin, planlayabilsin ÅŸeklinde."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.