Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrik ve doğalgaza yüzde 10 indirim yapılacak

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz." dedi



ErdoÄŸan’ın konuÅŸmasından satır baÅŸları:
 
CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk bütçesi Meclis’te kabul edildi. 2019 senesini en baÅŸarılı, en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirmemize imkan saÄŸlayan bir bütçe hazırladığımıza inanıyorum. Bütçemizi en iyi ÅŸekilde kullanarak Türkiye’yi ÅŸahlandırmaya devam edeceÄŸiz. Dengelenme, disiplin ve deÄŸiÅŸim esasıyla hazırladığımız 2019 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu ve kesin hesap kanunun hayırlı olmasını diliyorum.
 
2019 yılı bütçe giderlerimizi 961 milyar lira, faiz hariç olarak da 843 milyar lira olarak planladığımızı görüyorum. 2019 yılı için bütçe gelirlerini 880,4 milyar, bütçe açığını 80,6 milyar lira, faiz dışı fazla 37 milyar lira olarak görüyoruz. Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliÄŸimiz olmayı sürdürüyor. Vergileri yine milletimize sunmayı esas alıyoruz.
 
AK Parti öncesi toplanan vergilerin, bizim dönemimizde nereye harcandığı konusunda örnek vereceÄŸim:
 
2002 yılında faiz harcamaları bütçe giderlerinin yüzde 43’üne karşılık geliyordu. Bir baÅŸka ifadeyle her 100 liralık verginin 86 lirasını faiz ödemesine ayırıyorduk Bay Kemal. Åžimdi bu oran, 2017 yılı itibariyle bu oran yüzde 10’lar seviyesine geriledi. Demek ki 100 liralık verginin 10 lirasını faiz giderlerine, kalanını milletimize hizmet olarak harcıyoruz.
 
Sadece ekonomiyi büyütmekle kalmadık, temelini de saÄŸlamlaÅŸtırdık. Hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. Ä°ÅŸsizlik oranını 2019’da yeniden tek haneli rakamlara düÅŸüreceÄŸiz. Ä°hracat yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Ä°nÅŸallah yıl sonunda 170 milyar dolar rakamını göreceÄŸiz. Enflasyonu da önümüzdeki yıl hedeflerimizdeki seviyeye indirmeye kararlıyız.
 
Buradan Bay Kemal’e bir müjde vereyim. Önümüzdeki yıl satın alma paritesine göre dünyanın en büyük ekonomileri sıralamasında 13.sıradan 12.sıraya yükseleceÄŸiz. Satın alma paritesi döviz kurundan etkilenmediÄŸi için ülkelerin ekonomik güçleri açısından önemlidir. DeÄŸerli arkadaÅŸlar 2019 bütçesi hizmet amaçlı bir bütçedir.
 
DeÄŸerli arkadaÅŸlar 2019 bütçesi hizmet amaçlı bir bütçedir. Önümüzdeki yıl eÄŸitime ayırdığımız kaynağın 161 milyar liraya çıkarıyoruz. SaÄŸlığa 157 milyar lira ayırıyoruz. Belediyelerimiz için 93,6 milyar lira aktarıyoruz. Tarım sektörü için 16,1 milyar lira, tarımsal yatırımlara 5,1 milyar lira, diÄŸer desteklere 5,3 milyar lira olmak üzere 26,5 milyar lira.
 
Ana muhalefetin sözcüsü konuÅŸuyor ‘Esnaf kepenkleri kapattı, çiftçi tarlasını satıyor’ diyor. Sen size ait hayali bütçeden konuÅŸuyorsun. Biz bugüne kadar sürekli hep çiftçimizin, esnafımızın yanında olduk. Tavsiye ederim, bir sor bakalım TOBB’a sor, TÄ°M’e sor ne kadar bu yıl içerisinde esnaf veya ÅŸirket faaliyete girdi, ne kadar kapandı. Sor bakalım, sana nasıl bir rakam verecekler. Sana söyleyim 6’da 1. 6 açıldıysa 1 kapandı. Biz böyle çalışıyoruz. Ama bunların dünyadan haberi yok. Bu rakamları TÄ°M’de açık açık anlattık. Bunların hayatı yalan üzerine kurulu.
 
Åžimdi birtakım müjdelerimizi sizlerle paylaÅŸmak istiyorum. Bunu özellikle Bay Kemal’in dinlemesi lazım. Yılbaşından itibaren konutlarda, elektrik ve doÄŸalgazda yüzde 10 indirim yapıyoruz.
 
2019’u Göbeklitepe Yılı olarak ilan ediyoruz. 2018’i Truva Yılı olarak ilan etmiÅŸti, turizm gelirleri ortada. Ä°nÅŸallah en kısa sürede Åžanlıurfa’yı da kalkındıracağız. Åžanlıurfalı arkadaÅŸlarım ÅŸimdiden çalışmalara baÅŸlasınlar.
 
Yılbaşından itibaren, bunu Bay Kemal’in dinlemesi lazım, yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Konutlarda ve küçük orta ölçekli iÅŸletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doÄŸal gazın fiyatında da yüzde 10’luk bir indirime gidiyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.