Sosyal Medya

Güncel

Irak: ABD güçlerinin Erbil'e yerleşmesi için talep gelmedi

Irak Başbakanı Adil Abulmehdi, ABD yönetiminden "Suriye'den çekilecek güçlerinin Erbil'deki askeri üsse yerleşmesi" yönünde bir talep gelmediğini belirterek, çekilme sırasında Irak topraklarının kullanılacağını söyledi.



Abdulmehdi, baÅŸkent BaÄŸdat'ta düzenlediÄŸi haftalık basın toplantısında, Suriye'den çekilecek ABD güçlerinin Erbil'deki askeri üsse yerleÅŸmesi konusunda Washington yönetiminden kendilerine bir talep gelmediÄŸini ifade etti. Abdulmehdi ÅŸunları kaydetti:

"Bu konuda kesin bir durum yok ve bize herhangi bir talep gelmedi. Özellikle ABD güçlerinin Irak hükümetinin onayıyla ülkemizde geniÅŸ faaliyetleri söz konusu. Suriye'den çekilme sırasında topraklarımızı geniÅŸçe kullanacaklar."

'KARARLARI ABD DEĞİL, IRAK VERİR'

Öte yandan "ABD'nin talebi üzerine çekilme sonrası Irak'ın Suriye'ye askeri güç göndereceÄŸi" iddialarının da asılsız olduÄŸunu kaydeden Abdulmehdi, "ABD asker göndermemizi isteyemez, bu konuda da herhangi bir talep olmadı. Kararları ABD deÄŸil, Irak verir." ifadelerini kullandı.

'DEAÅž, SURÄ°YE TOPRAKLARINI TERK EDÄ°P IRAK'A YÖNELEBÄ°LÄ°R'

Abdulmehdi ayrıca ABD güçlerinin Suriye'den çekilme kararının Irak'a büyük yansımaları olacağı deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Irak BaÅŸbakanı, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Çekilme kararının Irak'la doÄŸrudan ilgisi var. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) dostlarla bu konuda temasımız oldu. Irak, Suriye'de sahada bulunan güçlerin yanı sıra tüm komÅŸu, bölge ve uluslararası ülkelerle iyi iliÅŸkiler içerisindedir. Suriye'deki güvenliÄŸin bozulması halinde bunun Irak'a yönelik olası zararlarının engellenmesi için tüm taraflarla görüÅŸüyoruz. DEAÅž, Suriye topraklarını terk edip Irak'a yönelebilir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.