Sosyal Medya

Güncel

AKOM'dan kar yağışı uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbulluları kar yağışına karşı uyardı.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yaptığı yazılı açıklamada Ä°stanbulluları kar yağışına karşı uyardı.

Açıklamada, "Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nden alınan bilgiler doÄŸrultusunda bugün akÅŸam saatlerinden itibaren il genelinde aralıklarla kuvvetli yaÄŸmur ÅŸeklinde görülecek yağışların Salı sabah saatlerinden itibaren sıcaklıkların ÅŸehir merkezinde 4 santigrat derece yüksek bölgelerde ise 0 santigrat derecelere kadar gerilemesi tahmin edilmektedir.

Sıcaklıkların düÅŸmesiyle birlikte yağışın, karla karışık yaÄŸmur ve yüksek bölgelerde kar ÅŸeklinde görüleceÄŸi tahmin edilmektedir. Özellikle Ä°stanbul’un kuzey ve doÄŸu bölgelerinde PerÅŸembe sabah saatlerine kadar hafif ÅŸekilde etkili olması beklenen kar yağışının, ÅŸehir merkezinde 1-2 santimetre, yüksek bölgelerde ise 3-5 santimetre kar kalınlıkları oluÅŸturabileceÄŸi öngörülmektedir.

Yapılan meteorolojik uyarı doÄŸrultusunda Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi, oluÅŸabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı. Ä°BB Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) yönetiminde Ä°BB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire BaÅŸkanlığı'na baÄŸlı 7 bin 083 personel, bin 357 araç, 53 vinç-kurtarıcı, köy yolları için 147 traktör vatandaÅŸların hava koÅŸullarına baÄŸlı sorun yaÅŸamaması için teyakkuzda bekliyor.

Metrobüs güzergahında ise herhangi bir aksaklık yaÅŸanmaması için 33 kışla mücadele aracı çalışıyor. Ayrıca Ä°tfaiye, Yol Bakım, Ulaşım, Destek Hizmetleri, Raylı Sistemler, Zabıta, Park Bahçeler, Çevre Koruma, Muhtarlıklar ve Gıda, SaÄŸlık Daire BaÅŸkanlıkları, Beyaz Masa ve diÄŸer ilgili müdürlükler, Ä°ETT, Ä°SKÄ°, Ä°SFALT, Ä°GDAÅž, Ä°STAÇ, Ä°SBAK, Metro Ä°stanbul, Åžehir Hatları temsilcileri AKOM'da görev başında.

VatandaÅŸlarımız, hava koÅŸullarına baÄŸlı oluÅŸabilecek muhtemel sorunlara karşı ihbar için 153 Beyaz Masa ve Ä°tfaiye 110'u arayabilir" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.