Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'den Metin Akpınar ve Müjdat Gezen soruşturması hakkında ilk açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkındaki soruşturma hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dağ, "İnsanların sanatçı olması, yazar olması, siyasetçi olması onların suç işlemesi konusunda meşruiyet kazandırmaz" dedi.



Katıldıkları bir televizyon programında sarf ettikleri sözler nedeniyle haklarında soruÅŸturma baÅŸlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında konuÅŸan AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Ä°zmir Milletvekili Hamza DaÄŸ, "Ä°nsanların bazı görevlerde bulunması, insanların sanatçı olması, yazar olması, siyasetçi olması onların suç iÅŸlemesi konusunda meÅŸruiyet kazandırmaz" dedi.

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Ä°zmir Milletvekili Hamza DaÄŸ, KemalpaÅŸa ilçesinde incelemelerde bulundu. KemalpaÅŸa Belediye BaÅŸkanı Arif UÄŸurlu'nun da katıldığı ziyaretlerde DaÄŸ, esnafların sorunlarını dinledi. Hamza DaÄŸ, katıldıkları bir televizyon programında sarf ettikleri sözler nedeniyle haklarında soruÅŸturma
baÅŸlatılan sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in ifadeye çaÄŸrılmasını deÄŸerlendirdi.

DaÄŸ, hukuki sürecin devam ettiÄŸini ifade ederek, "Yani ortada bir darbe çaÄŸrısı, bir tehdit ve sokaÄŸa çıkmada içerisinde olan, neredeyse bir vandallığa çaÄŸrı olan bir ifade durumu söz konusu" dedi.

"NORMALDÄ°R, CEZAÄ° SÜREÇ DEVAM EDÄ°YOR"

DaÄŸ, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Tabii ki bunların cezasız kalması demek; açıkçası insanların bazı görevlerde bulunması, insanların sanatçı olması, yazar olması, siyasetçi olması onların suç iÅŸlemesi konusunda meÅŸruiyet kazandırmaz. Onlara suç iÅŸleme noktasında bir imkan saÄŸlamaz. Görevi ne olursa olsun düÅŸünce özgürlüÄŸünü aÅŸan noktada, düÅŸünce özgürlüÄŸü sınırları da belli; eÄŸer siz bir darbe çaÄŸrısı yapıyorsunuz, bu ülkenin seçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanına yıllarca görev yapmış, baÅŸbakanlık yapmış bir kiÅŸiye bir takım anımsatmalar içerisinde oluyorsunuz, buda insanlarda bir darbe çaÄŸrısı olarak nitelendirme durumu söz konusu ortaya koyuyorsa, burada gerçekten bunun hukuki anlamda, cezai anlamda bir soruÅŸturması, yargılanması olarak normal bir ÅŸey yok. Süreçte buna dahil bir süreç. Savcı soruÅŸturma baÅŸlattı, ifadeye çağırdı bunlar hukuki olarak yaÅŸanacak durumu olan süreçlerdir. Savcılık ifadesini alacak. Ä°lerleyen saatlerde de bu konuda gerekli kararı savcılık verecektir. Onun için bunu, bu eylemi hiçbir ÅŸekilde hukuki sürece dahil etmemek veya cezai sürece dahil etmemek bazı insanların suç iÅŸleme özgürlüÄŸü gibi bir anlama ortaya çıkartır. Bu açıdan normaldir, cezai süreç devam ediyor. Bizlere düÅŸen hukuki ve cezai süreci takip etmek ve saygı duymaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.