Sosyal Medya

Güncel

Felluce'de 4 yıl sonra ilk tren seferi

Irak'ta Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından Felluce-Bağdat tren seferleri 4 yıl aradan sonra yeniden başladı.



Irak'ta Enbar vilayetine baÄŸlı Felluce'nin terör örgütü DEAÅž'tan temizlenmesinin ardından Felluce-BaÄŸdat tren seferleri 4 yıl aradan sonra yeniden baÅŸladı. 

DEAÅž'ın 2014'te Felluce'ye saldırarak burayı ele geçirmesi ve ardından yürütülen askeri operasyonlar nedeniyle BaÄŸdat'a tren seferleri de durmuÅŸtu. Terör örgütü, Felluce'deki tren istasyonu ve demir yolunun büyük bölümünü tahrip ederek, kullanılamaz hale getirmiÅŸti.

Irak güçlerinin bölgeyi DEAÅž'tan kurtarmasının ardından demir yolunun onarımı için de harekete geçildi ve Felluce-BaÄŸdat tren seferleri 1 ay kadar önce yeniden baÅŸladı.

Tren güzergahı mayın ve diÄŸer patlayıcı maddelerden temizlense de yol kenarından kaldırılmayan yakılmış askeri araç ve tanklar savaşın izlerini hafızalarda canlı tutuyor. 

Büyük bölümü memur ve öÄŸrencilerden oluÅŸan Felluceli yolcular, sabah erken saatlerinde BaÄŸdat'a varmak için yaklaşık 1 saat süren bu tren yolculuÄŸunu tercih ediyor. 

Savaş kalıntıları arasında yolculuk

Felluceliler için BaÄŸdat'a kara yoluyla gitmek, askeri kontrol noktalarının neden olduÄŸu uzun araç kuyrukları, saatlerce bekletilme ve sorgudan geçirilmek demek. Terör ve ÅŸiddet yorgunu bölge sakinleri, bunun yerine savaÅŸ kalıntıları arasından geçen demir yoluyla baÅŸkente varmayı seçiyor. 

AA muhabirine konuÅŸan Irak Demiryolları Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Sorumlusu Abdussettar Muhsin, "BaÄŸdat-Felluce tren hattı, DEAÅž çetelerinin Felluce'deki istasyon ve demir yoluna saldırısı sonucu durdurulmuÅŸtu. Demir yollarına baÄŸlı teknik ve mühendislik bölümü çalışanlarının emeÄŸi sonucu hat yeniden aktif hale getirilerek Felluce halkının hizmetine sunuldu." dedi.

Trenin her gün Felluce'den sabah saat 06.45'te hareket ederek 08.00'de BaÄŸdat'a vardığını belirten Muhsin, "Günlük olarak 350'den fazla kiÅŸiyi taşıyan bu tren yolculuÄŸu hükümete ekonomik getiri saÄŸlamaktan ziyade terör gruplarına barış mesajı veriyor." ifadelerini kullandı.

Trenin yolcularından Abdurrahman Alvani de seferlerin yeniden başlamasından memnun olduklarını dile getirdi.

Alvani, "Trenle yolculuk bizi saatlerce bekleyerek aramalardan geçiren askeri kontrol noktalarından kurtarıyor. Bu, aynı zamanda daha güvenli bir yolculuk yapmamızı saÄŸlıyor." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.