Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu:Türkiye, Orta Doğu'nun tümünü yönetebilecek pozisyondadır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye, Orta Doğu'nun tümünü yönetebilecek pozisyondadır. Orta Doğu'ya barışı götürecek olan ülke Türkiye'dir. Ne Amerika'dır ne de Rusya'dır. Orada akan kanı durduracak tek ülke Türkiye'dir. Türkiye'nin o nedenle bölgedeki pozisyonu çok önemlidir." dedi.



KılıçdaroÄŸlu, Palandöken ilçesine baÄŸlı bir kongre merkezinde sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri ve partililerin katılımıyla düzenlenen "Sivil Toplum KuruluÅŸları ve Muhtarlar BuluÅŸması'nda yaptığı konuÅŸmada, yeniden ön yargılardan arınıp daha güçlü düÅŸünmenin mümkün olduÄŸunu, bunu yapmaları gerektiÄŸini söyledi.
 
Bunu el birliÄŸiyle yapmak zorunda olduklarını belirten KılıçdaroÄŸlu, "Klasik particilik anlayışının dışına çıkmak durumundayız. A partisi, B partisi, C partisi, hep kaybediyoruz. Kaybeden Türkiye. Kaybeden kim? Hep beraber kaybediyoruz. Niye hep beraber huzur içerisinde, kardeÅŸçe yaÅŸamıyoruz, niye ayrılıyoruz, bölünüyoruz? Orta DoÄŸu'ya döndük. Kimlik, inanç ve yaÅŸam tarzı üzerinden siyaset, bakalım bunun kimliÄŸi, inancı ve yaÅŸam tarzı nedir. Bize ne? Siyasete ne? Kimsenin öyle bir hakkı yok." ifadelerini kullandı.
 
"TÜRKÄ°YE'YÄ° ORTADOÄžU'YA DÖNÜÅžTÜRMEK Ä°STÄ°YORLAR"
 
KılıçdaroÄŸlu, bir milyon 800 bin kiÅŸinin asgari ücretin altında gelir elde ettiÄŸini anlatarak, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Bu 1 milyon 800 bin kiÅŸinin siyasetle, ÅŸehirlerle, büyümeyle, geliÅŸmeyle, düÅŸünmeyle ilgisi yok. Tek derdi var, akÅŸam eve ekmek götürecek miyim. Bunları düÅŸünmek durumda deÄŸil miyiz? Niye bölünüyoruz, kavga ediyoruz? Türkiye'yi Orta DoÄŸu'ya dönüÅŸtürmek istiyorlar. Orta DoÄŸu coÄŸrafyasında kan akıyor, Müslümanlar birbirlerini öldürüyor. Gruplara ayrılmışlar. Ellerine silahları Ruslar ve Amerikalar veriyor. Petrolü satıyorlar, silah alıyorlar, birbirlerini öldürmek için. Kim kazanıyor? Ä°slam coÄŸrafyası kazandı mı? Biz kazandık mı? Yeniden düÅŸüncelerimizi oluÅŸturmak ve 'yeter' demek zorundayız. Kavgadan bıktık artık. Kavga hangi topluma fayda getirdi ki bize fayda getirecek. Bir arada huzur içerisinde yaÅŸamak istiyoruz. Kavgasız yaÅŸamak istiyoruz."
 
 "SÄ°YASETÇÄ° HALKA HESAP VERMEK ZORUNDADIR"
 
Farklı fikirlerin zenginlik olduÄŸunu vurgulayan KılıçdaroÄŸlu, aynı masa etrafına oturup konuÅŸabilmek ve tartışabilmek gerektiÄŸine iÅŸaret etti
 
KılıçdaroÄŸlu, siyasetin farklı bir ÅŸey olduÄŸunu dile getirerek, "Siyaset halka hizmet etme sanatıdır. Siyaset bir özveri alanıdır. Siyasetin konusu budur. Siyaset zenginleÅŸme ve köÅŸeyi dönme aracı deÄŸildir. Siyasetçi halka hesap vermek zorundadır. Çünkü siyasetçi kendi cebindeki parayı deÄŸil, milletin parasını harcar." diye konuÅŸtu.
 
DeÄŸerlerin kaybedildiÄŸini aktaran KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
 
"EÄŸer birlikte olabilirsek, gerçekten de kendi deÄŸerlerimize sahip olabilirsek, Türkiye o zaman bölgesinde gerçekten önemli pozisyona gelmiÅŸ olur. Elin silahıyla niye kardeÅŸimi öldüreyim. Oysa Türkiye, Orta DoÄŸu'nun tümünü yönetebilecek pozisyondadır. Orta DoÄŸu'ya barışı götürecek olan ülke Türkiye'dir. Ne Amerika'dır ne de Rusya'dır. Orada akan kanı durduracak tek ülke Türkiye'dir. Türkiye'nin o nedenle bölgedeki pozisyonu çok önemlidir. Biz yeni bir Türkiye anlayışıyla yola çıkmak zorundayız. Yeni bir yolla ve yöntemle yola çıkmak zorundayız. Bize ve millete kurulan tuzakları boÅŸa çıkarmak zorundayız. Toplumu ayrıştırıyorlar, bölüyorlar ve kutuplaÅŸtırıyorlar. Bütün partililer benim kardeÅŸim. Bu ülkede yaşıyoruz. Kavga mı edelim, hayır kardeÅŸim, niye kavga edelim. Oturur konuÅŸuruz. Kavga etmeden yaÅŸamak zorundayız. Etrafımıza bakın, bir ateÅŸ çemberi gibi Türkiye. Bu ateÅŸ çemberinden çıkmak zorundayız."
 
Toplantıda Çat ilçe belediyesinin hizmetlerinin anlatıldığı tanıtım videosu da izlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.