Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'daki polislere yönelik terör saldırısında 6 tutuklama

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, PKK'lı teröristlerce düzenlenen, polis memuru Nazım Tuncer'in şehit olduğu ve bir polis memurunun yaralandığı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 6 zanlı tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, Hani'de 17 Aralık'ta ÅŸüphe üzerine bir aracı takibe alan polis ekibine, PKK'lı teröristlerce düzenlenen, polis memuru Nazım Tuncer'in ÅŸehit düÅŸtüÄŸü, bir polis memurunun yaralandığı saldırıya iliÅŸkin baÅŸlatılan soruÅŸturma sürüyor.

SoruÅŸturma kapsamında Ä°l ve Ä°lçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 6 ÅŸüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan ve jandarmadaki iÅŸlemleri tamamlanan A.Y, A.O, Ä°.N, A.O, T.O. ve A.O sevk edildiÄŸi adliyede çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliÄŸince "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklandı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, 17 Aralık'ta 2 PKK'lı teröristin bulunduÄŸu aracın Hani ilçesi güzergahında seyir halinde olduÄŸu bilgisini alan Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince araç takibe alınmış, polis ekiplerinin bulunduÄŸu araca Hani'nin Kalaba yolu Turalı mevkisinde, PKK'lı teröristlerce ateÅŸ açılmıştı.

Saldırıda yaralanan ve helikopter ile Diyarbakır'daki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldırılan polislerden Nazım Tuncer müdahaleye raÄŸmen ÅŸehit olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.