Sosyal Medya

Ziya Selçuk'un çağrısı karşılık buldu: Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmensiz sınav

Zilsiz okul uygulamasından sonra şimdi de gözetmensiz sınav uygulaması başladı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulunda ilk kez uygulanmaya başlanan 'öğretmensiz ve gözetmensiz' sınav uygulaması ile öğrenciler sınava girdiler.



Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Antalya’da okul müdürleriyle gerçekleÅŸtirdiÄŸi bir toplantıda "Bir okul gözetmensiz sınav yapsın ve ben varım desin" açıklamasının ardından Hamza TaÅŸ Ä°mam Hatip Ortaokulu “Ben varım” diyerek uygulamayı hayata geçirdi.

'OLUMLU GERÄ° DÖNÜÅžLER VAR'

Okul idaresi ve öÄŸretmenler tarafından yapılan toplantı sonrası öÄŸrencilerin birbirine ve öÄŸretmenlerine güvenin artması nedeniyle gözetmensiz sınav sistemine geçildi. Okulda sınava gelen öÄŸrenciler, öÄŸretmenleri olmadan sessiz bir ÅŸekilde sınavlarını girdi. Uygulama ile birlikte öÄŸrencilerden olumlu geri dönüÅŸler olduÄŸunu söyleyen Okul Müdürü Yunus Yüksel, gelecekte söz sahibi olacak ve ülkeyi yönetecek gençlere güvendiklerini söyledi.

PÄ°LOT UYGULAMA

yenı safak

Okuldaki gözetmensiz ilk sınavları, 11 Aralık 2018 tarihinde iki sınıfta Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Matematik derslerinde uyguladıklarını belirten Yunus Yüksel, bundan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Arapça dersi sınavlarında gözetmensiz sınav uygulamasının devam ettirileceÄŸini aktardı. Daha sonra da dönem sonu sınavlarında veya ikinci dönemin tüm sınavlarında okulda uygulamanın süreceÄŸini kaydetti. Bu uygulama için bir ön hazırlık sürecinden de geçtiklerini belirten Yunus Yüksel, “Çocuklarımıza sorumluluk vermek amacıyla yola çıktık. ÖÄŸrencilerimizi öncesinde de bir manevi hazırlık sürecinden geçirdik” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.