Sosyal Medya

Güncel

Bakan Akar: Şimdi önümüzde Münbiç ve Fırat'ın doğusu var

Milli Savunma Bakanı Akar, "Münbiç'te, Fırat'ın doğusunda bazı çukurların, tünellerin kazıldığı söyleniyor. İster çukur ister tünel kazsınlar, isterse yerin dibine girsinler, yeri ve zamanı geldiğinde bunlar kazdıkları çukurlara gömülecekler. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar Milli Günü törenlerine katılmak üzere geldiÄŸi baÅŸkent Doha'daki Katar Türk BirleÅŸik MüÅŸterek Kuvvet Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulundu. Kışlada törenle karşılanan Akar, tören kıtasını selamlamasının ardından personele hitap etti. 
 
Dost ve kardeÅŸ olarak nitelendirdiÄŸi Katar'ın birlik, beraberlik, barış ve istikrarına önemli katkılar saÄŸlandığını belirten Akar, "Bundan sonra bu çalışmalarımızı, Katarlı kardeÅŸlerimizle birlikte geliÅŸtirerek devam ettireceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

'Ä°STERSE YERÄ°N DÄ°BÄ°NE GÄ°RSÄ°NLER...'
 
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirildiÄŸini hatırlatan Akar, "Ä°dlib'te barış ve huzurun saÄŸlanması için TSK, teÅŸkil edilen 12 gözlem noktasında barış ve huzurun gözlemcisi oldu ve ÅŸu anda da bu görevini sürdürmekte." diye konuÅŸtu.
 
Akar, tüm bu faaliyetlerin insan haklarına, uluslararası hukuka, milli, manevi ve mesleki deÄŸerlere saygılı olarak masum insanlar ve çevreye zarar vermeden yerine getirildiÄŸini belirterek, ÅŸunları söyledi:
 
"Silahlı Kuvvetlerin mensupları, bu konuda hiçbir ülkenin göstermediÄŸi dikkati, hem faaliyetlerin planlanmasında hem de icrasında göstermiÅŸtir. Åžimdi önümüzde Münbiç ve Fırat'ın doÄŸusu var. Bu konuda da yoÄŸun bir ÅŸekilde çalışmaktayız. Olayları yakinen takip etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin harekatla istihbaratla görevli birimleri, kuruluÅŸları elinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar, vazifelerini en iyi ÅŸekilde yerine getirmek için çalışmalarını gece-gündüz sürdürüyorlar. Åžu anda Münbiç'te, Fırat'ın doÄŸusunda bazı çukurların, tünellerin kazıldığı söyleniyor. Ä°ster çukur ister tünel kazsınlar, isterse yerin dibine girsinler, yeri ve zamanı geldiÄŸinde bunlar kazdıkları çukurlara gömülecekler. Bundan kimsenin ÅŸüphesi olmasın."
 
'ASLA Ä°KÄ°NCÄ° BÄ°R KANDÄ°L OLMAYACAK'
 
Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK varlığına da dikkati çeken Bakan Akar, "Bununla ilgili olarak hem Sincar hem Karacak Dağı bölgelerine hava harekatı icra edildi. Orada hiçbir ÅŸekilde sivillere zarar verilmemesi konusu yine gündemdeydi ve bununla ilgili her türlü tedbir alındı ve çok ÅŸükür herhangi bir sivile, masum insana zarar vermeden orada teröristlerin etkisiz hale getirilmesi saÄŸlandı." ifadelerini kullandı.
 
Akar, Irak'ın kuzeyindeki teröristlerin varlığını her zaman takip ettiklerini belirterek, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Bunların sona ermesi için elimizden gelen gayreti gösterdiÄŸimizi ve göstereceÄŸimizi, bu konuda Irak Devleti'nin, Irak Silahlı Kuvvetleri'nin de bizlerle iÅŸ birliÄŸi yapmasının önemli olduÄŸunu her fırsatta muhataplarımıza aktardık, aktarmaya devam edeceÄŸiz. DiÄŸer taraftan da herkesin bilmesi gereken diÄŸer bir husus, Sincar, asla ikinci bir Kandil olmayacak. Bu konuda elimizden gelen neyse bunları yaptık, yapmaya devam edeceÄŸiz, buna asla müsaade etmeyeceÄŸiz."
 
'GERÄ° ADIM SÖZ KONUSU DEĞİL'
 
Sadece yurt içinde ve sınırlarda deÄŸil, Ege, Akdeniz ve Kıbrıs'ta da uluslararası hukuk ve anlaÅŸmalardan doÄŸan hakların korunması ve kollanması için çalışmaların devam ettiÄŸini söyleyen Akar, mavi vatandaki hakların da korunması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve buna devam edeceklerini belirtti.
 
"Burada ülkemizin ve milletimizin haklarından taviz vermemiz asla söz konusu deÄŸildir, olamaz." diyen Akar, iyi komÅŸuluk iliÅŸkilerinden, barıştan, dostluktan, iÅŸ birliÄŸinden yana olduklarını ifade etti.
 
Bakan Akar, şunları kaydetti:
 
"Ancak bunun yanı sıra Ege'de, Akdeniz'de, KKTC'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletimizin zerre kadar hakkından dahi geri adım atmamız söz konusu deÄŸildir. Ülkemizin ve milletimizin haklarının korunması için elimizden gelen her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceÄŸiz. Burada geri adım söz konusu deÄŸildir. Hiçbir oldubittiye müsaade etmeyiz, etmeyeceÄŸiz ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, KKTC'nin 'evet' demediÄŸi, içinde olmadığı hiçbir çözümün de yaÅŸama ÅŸansının olmadığını herkese ilan ettik, söylemeye devam ediyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.