Sosyal Medya

Güncel

Serdar Turgut: ABD, Türk askeri ile karşılaşmaktan çekiniyor

ABD'den sürpriz üstüne sürpriz adım geliyor. Dün gece Türkiye'ye Patriot satışına onay veren ABD'den akşam saatlerinde Suriye'den çekileceklerine ilişkin haberler geldi. Trump'ın son "Bulunma sebebimiz DEAŞ'tı. DEAŞ'ı yendik" sözleri ile çekilme sinyalinin güçlenmesine neden oldu. Peki, ABD'deki gerçek aslında ne? HaberTürk yazası Serdar Turgut "Çekilme" açıklamalarına temkinli yaklaşıyor. Jeffrey'in bölgedeki temaslarına işaret ediyor ve "ABD, Türk askeri ile karşılaşmaktan çekiniyor" diyor...



 

ABD Suriye'den askerlerini çekecek mi? Washington'dan gelen sinyaller o yönde. Washington'da bulunan Habertürk yazarı Serdar Turgut, bu çekilme iddia ve söylemlerine karşı temkinli. Gerekçesini iÅŸe ÅŸu sözlerle açıklıyor:

"Bu süreç uzun süredir var. Tek bir Amerika yok karşımızda. Washington'da birbirinden ayrı gruplar var. Aralarında çok sert tartışıyorlar bu konuyu. Çekilmesini isteyenler var bir de Ä°ran'a karşı son derece ÅŸahin olan ve Ä°ran milislerinin Suriye'deki etkinliÄŸine karşı Ä°srail Suudi Arabistan baÄŸlantılı olan çok ÅŸahin bir grup var. Bunlar Beyaz Sarayı içinde de var. Pentagon içinde de var. Onlar bu çekilmeye karşılar. DEAÅž meselesi olsaydı zaten Trump'ın 2 ay önce aÄŸzından kaçırmıştı "ÇekileceÄŸiz" diye. Washington'daki o grup tarafından uyarıldı. Çekilecek olsalardı o zaman çekilmeleri gerekiyordu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın da dediÄŸi gibi DEAÅž yok artık. O zaten bir gerekçeydi. Gerekçeler de sürekli deÄŸiÅŸiyor yıllardır orada varlığını sürdürmek için. Åžimdi hemen böyle bir çekilmenin olacağını düÅŸünmüyorum."

Turgut geçtiÄŸimiz günlerde Türkiye'ye de gelen ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in bölgedeki temaslarına iÅŸaret ediyor ve yönetim içindeki etkinliÄŸine ÅŸu sözlerle vurgu yapıyor:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.