Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan acele kamulaştırma kararı

Kastamonu, Muğla, Aydın ve Denizli'de bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki bazı alanlar ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Kastamonu'da tesis edilecek Kuzkaya Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için Araç ilçesine baÄŸlı AÅŸağı Çobanözü, Kayabaşı, Oycalı ve Saltuklu köylerindeki bazı taşınmazlar Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaÅŸtırılacak.

MuÄŸla'nın YataÄŸan ile Denizli'nin Honaz ilçeleri arasında inÅŸa edilecek "380 kV YataÄŸan-Denizli Batı-Denizli-4 Enerji Ä°letim Hattı Projesi" kapsamında ise hattın geçtiÄŸi güzergahtaki bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Ä°letim Anonim Åžirketi Genel MüdürlüÄŸü tarafından acele kamulaÅŸtırılması gerçekleÅŸtirilecek.

KamulaÅŸtırma iÅŸlemi direk yerlerinin mülkiyet ÅŸeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle yapılacak.

Söz konusu enerji iletim hattının geçtiÄŸi güzergah MuÄŸla'nın YataÄŸan ve Kavaklıdere ile Aydın'ın BozdoÄŸan ve Karacasu, Denizli'nin BabadaÄŸ, Sarayköy, Merkezefendi ve Honaz ilçelerinden oluÅŸuyor.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine baÄŸlı Cırkalan Mahallesi sınırları içinde yer alan bazı alanlar ise kentsel dönüÅŸüm ve geliÅŸim proje alanı ilan edildi.

Karar doÄŸrultusunda kentsel dönüÅŸüm ve geliÅŸim projesi içinde yer alan ve harca esas deÄŸer üzerinden belediyelere devredilen Hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüÅŸüm ve geliÅŸim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.