Sosyal Medya

Güncel

Trump Vakfı kapatılıyor

New York Başsavcısı Barbara Underwood, vakfın kapatılacağını duyurdu, birçok konuda "şok edici derecede" kanunsuzluğa rastlandığını belirtti



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın "kiÅŸisel ve siyasi kar" amaçlı kullandığı iddia edilen Trump Vakfı'nın kapatılacağı duyuruldu. 

New York BaÅŸsavcısı Barbara Underwood yaptığı açıklamada, Trump'a ve 3 çocuÄŸuna dava açıldığını anımsatarak, Trump Vakfının kapatılacağını bildirdi.

Underwood, vakıf ile ilgili yürüttüÄŸü soruÅŸturmada, "Trump Vakfının da dahil olduÄŸu, Trump'ın baÅŸkanlık kampanyasında yasa dışı iÅŸ birliÄŸi, sürekli ve kasti olarak kendi yararına iÅŸlem yapma ve daha birçok konuda ÅŸok edici derecede kanunsuzluÄŸa" rastlandığını belirtti. 

"Bu hukukun üstünlüÄŸü için önemli bir zafer, bu karar kanunların herkes için geçerli olduÄŸunu açıkça ortaya koyuyor." ifadesini kullanan Underwood vakfa ait 1,75 milyon doların da baÅŸsavcılık ve eyalet yargıcının onayladığı diÄŸer yardım kuruluÅŸlarına aktarılacağını ifade etti.

Underwood haziranda yaptığı açıklamada, 2016'daki baÅŸkanlık seçimlerini etkilemek için ''yasa dışı siyasi koordinasyonda'' yer alması nedeniyle vakfa, Trump'ın kendisi ve çocuklarına dava açıldığını kaydetmiÅŸti.

Trump Vakfı ise New York BaÅŸsavcılığının açtığı davanın ''siyasi amaçlı'' olduÄŸunu savunarak iddiaları reddetmiÅŸti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.