Sosyal Medya

Bodrum için kırmızı alarm verildi: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla genelinde verilen şiddetli yağmur uyarısı, turizmin gözbebeği Bodrum’u kırmızı alarma geçirdi. Bodrum Belediye ekipleri başta olmak üzere, polis, jandarma ve arama kurtarma ekipleri teyakkuzda beklemeye başladı.



Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü tarafından MuÄŸla’ya saÄŸanak yaÄŸmur, fırtına uyarısında bulunuldu. Yapılan uyarılarda en çok yağış alacak bölge olarak ise turizmin can damarı olan Bodrum gösterildi. Meteorolojiden yapılan uyarılarda, sabah 08.00 ile 20.00 arasında gök gürültülü saÄŸanak yaÄŸmur beklendiÄŸi, metrekareye 50 ila 75 kilogram yağış düÅŸeceÄŸi bildirildi.

18-12/18/aw573436_11.jpg

 

BODRUM TEYAKKUZDA
 
Meteorolojiden gelen uyarıların ardından Bodrum Belediyesi 15 dakikada bir ilçede anonslar yaparak vatandaÅŸları uyardı. Dere yataklarında ve su taÅŸkını olacak bölgelerde tedbirler alındı. Sabah saatlerinde Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz tarafından tüm kurum ve kuruluÅŸlar uyarılarak tedbirlerin alınması istendi. Polis ve jandarma ekipleri ise devriyeleri arttırarak su taÅŸkınları olacak bölgelerde beklemeye baÅŸladı.

18-12/18/aw573436_12-1.jpg


AKUT EKÄ°PLERÄ° HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
 
AKUT 10 kiÅŸilik gönüllüsü ile birlikte Bodrum AKUT merkezinde toplanarak yağışın geleceÄŸi bölgelerde tedbir almak için 3’er kiÅŸilik ekiplere bölündü. Zodyak botlarını depolarından çıkaran AKUT ekipleri saÄŸanak yaÄŸmurun gelme ihtimaline karşı merkezde hazır bir ÅŸekilde beklemeye baÅŸladı. Ä°tfaiye ekipleri de tüm kadrosuyla Bodrum Ä°tfaiye AmirliÄŸinde beklemelerini sürdürüyor.

18-12/18/aw573436_01.jpg


Bodrum AKUT lideri Sadettin Uslu su baskınlarına karşı hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Belediyenin ekipleri ÅŸu an sahada onlarla irtibat halindeyiz. Zabıta ve emniyet ile ÅŸu anda irtibat halindeyiz. Åžu ana kadar gelen herhangi bir olumsuzluk yok ama en büyük korkumuz ÅŸu anda yaÄŸmurla beraber toprağın doygunlaÅŸmasından kaynaklı olarak heyelanların olması, istinat duvarlarının yıkılması. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz çünkü vatandaşımız ne kadar hassasiyet gösterirse bu afeti o kadar kolay atlatırız” dedi.

18-12/18/aw573436_09.jpg

DÜKKANLAR KUM TORBALARIYLA KAPATILDI
 
SaÄŸanak yağışın olacağını duyan Bodrum esnafı ise iÅŸletmelerinin önlerine kum torbaları yığarak önlem almaya çalıştı. Birçok iÅŸ yeri ve otopark oluÅŸabilecek sel baskınlarına önlem olması için kum torbalarından barikat kurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.