Sosyal Medya

Güncel

Hak Ä°nisiyatifi'nden Alparslan Kuytul raporu: Somut bir delil yok

Hak İnisiyatifi, 30 Ocak 2018 tarihinde gözaltına alınan ve daha sonra hakkında tutuklama kararı verilerek halen tutuklu olarak yargılanan Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı hakkında bir inceleme ve değerlendirme raporu yayınladı.



Raporda Alparslan Kuytul, bir Furkan Vakfı yetkilisi, Furkan Vakfı gönüllülerinden Muhammed Çopur ve Kuytul’un avukatlığını üstlenen Av. Adem Tural ile yapılan görüÅŸmeler yer alırken, Kuytul’un uzun tutukluluk süresinin adil yargılanma hakkını açıkça ihlal ettiÄŸi belirtildi.

Raporda ÅŸu ifadelere yer verildi:

“OHAL döneminde haklar kısıtlanabilir, ancak bu kısıtlama hakkın özüne dokunacak ve kullanımını imkânsız kılacak ÅŸekilde olamaz. Alparslan Kuytul’un, Mayıs 2014 den baÅŸlayarak operasyon tarihine kadar iptal edilen konferans ve çalışmaları, toplantı ve gösteri hakkının ihlali niteliÄŸindedir. ”

Kuytul’un tutuklu yargılanması için somut delillerin olmamasına raÄŸmen 10 aydan fazla tek başına bir koÄŸuÅŸta tutulması raporda ÅŸu ifadelerle eleÅŸtirildi:

“Muhalif konuÅŸmaları olan Alparslan Kuytul’un kaçma ve delilleri karartma tehlikesini gösteren somut bir delil yok iken tutuklanması ve suçlamaya gerekçe yapılarak 10 ayı aÅŸkın zamandır tek başına bir koÄŸuÅŸta tecrit halinde tutulması, amacın meÅŸru olması ve demokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü olma koÅŸullarının da ihlalidir.”

Raporun tamamına ulaÅŸmak için tıklayınız

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.