Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan değerlerimize dil uzatan savcıya net cevap: Sen kimsin ya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) başörtüsü serbestliğinin anayasada yer alan 'laiklik ilkesi'ne aykırı olduğunu belirten ve bu serbestinin iptal edilmesi yönünde mütalaa açıklayan Danıştay Savcısına 'Bir anda bakıyorsunuz bir savcı çıkmış, ya sen kimsin ya? Sen savcı olabilirsin, her şey bir yere oturmuşken sana ne oluyor da uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun.' sözleriyle tepki gösterdi.



"UMARIM AVRUPA'DA 'ZULÜM 1789'DA BAÅžLADI' YAZILARINI GÖRMEYÄ°Z"

ErdoÄŸan, Fransa'daki olaylar için, "Umarız Avrupa'da yakında 'zulüm 1789'da baÅŸladı' yazılarını görmeyiz. Kadıköy'de duvarlara 'zulüm 1453'te baÅŸladı' yazmışlardı. Biz hem göstericilerin yol açtığı kaos görüntülerine hem de onlara uygulanan orantısız ÅŸiddete rahatsısız. Avrupa insan hakları, demokrasi, özgürlükler dersinden sınıfta kalmıştır." ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan'ın açıklamaları:

Adını tam koymadık ama Çamlıca Camii ve meydan düzenlemesi bunlardan yalnızca birkaçıdır. Bu meydanda Üsküdar-Ümraniye Metro açılış törenini gerçekleÅŸtirmiÅŸtik. Bugün açılışını yapacağımız eserlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

15-20 yıl önceki Üsküdar'ı bir hatırlayın. Neydi buranın hali? Biliyorsunuz deÄŸil mi? Nerelerden nerelere geldi. Bunun adı AK Parti belediyeciliÄŸidir. Bu CHP belediyeciliÄŸine benzemez. AK Parti belediyeciliÄŸi. AK Parti belediyeciliÄŸinde temizlik var, sanat var.

Ä°ÅŸte Ümraniye, o çöplüÄŸün patlamasını hatırlıyorsunuz deÄŸil mi? CHP'li belediye vardı. 39 vatandaşımız orada öldü. Ä°stanbul bu CHP'ye bunun hesabını bugüne kadar nasıl sorduysa, 31 Mart'ta da sormayacak mı? Ben inanıyorum bir kez daha soracak. Nüfus cüzdanlarını babalarımız bize gösterirdi. Gaz yağından tut, o zamanlar meÅŸhur sana yağı vardı. Buralara geldik.

Diyorlar ki, bu seçimin dev projeleri ne olacak? Açıkladık. Millet Kıraathaneleri dedik. Kumarhane açacak dediler. Bunların meÅŸrebi bu. Ne yazık ki, kumar kağıtları ile malum o okey masalarındaki tuÄŸlalarla yatıp kalkarlar. Onun için kütüphane nedir, kumarhane nedir, kıraathane nedir bunlar anlamaz. Kıraathane okuma yeridir.

Ä°ngiltere'ye gidenler derdi, Ä°ÅŸte Ä°ngiltere'de Central Park'lar var, ÅŸu var, bu var. Åžimdi Atatürk Havalimanı'nın olduÄŸu yeri millet bahçesine çeviriyoruz. Kapalı alanları fuar haline getiriyoruz. Biz belediyeciliÄŸin, evet, okulunu kurduk.

Hatırlayın Ikarus'ları, yağlı bezlerle koltukları silerlerdi. Biz İstanbul'a Mercedes'ler aldık. Herhalde Mercedes de burada İstanbul'a ciddi bir kıyak yapar.

Önce Bay Kemal'in Kağıthane'nin yerini öÄŸrenmesi lazım. Ne diyor? Kağıttepe diyor? Ä°stanbul 31 Mart'ta bir kez daha AK Parti diyor muyuz? Rabbim hepinizden razı olsun.

Cumhur Ä°ttifakı ile Ä°stanbul'da ÅŸu CHP zulmünden kurtaralım her yeri.

Bay Kemal, Almanya'daki ziyaretinde o yanındaki kadın neyin nesiydi ya. Bunlar PKK'nın Almanya'daki uzantısı senin onlarla ne iÅŸin var ya? Çıkmış utanmadan, onlar Almanya'da seçilmiÅŸ olanlar, e seçilebilir. Bak burada cezaevindeler. Çünkü onlar Yasin Börülerimizi öldürenler... Dökülün sokaÄŸa diyenler. Bölücü terör örgütünün başına senin anıtını dikeceÄŸiz diyenler. Sen bunlarla beraber yol yürüyebilirsin Bay Kemal. Biz milletimizle yürürüz. Bunlardan biri de, ben son Arjantin G20 Zirvesi'nden sonra Paraguay'a geçtim, oradan Venezuela'ya gittim. Sosyal demokrat bir lider var. 1 milyon 49 bin çocuÄŸu konservatuvara yetiÅŸtiriyorlar. Ä°stiklal Marşı ile karşıladılar bizi. Bay Kemal aramızdaki fark bu. PKK'lılar kongrelerinde bir tane Türk bayrağı bile asmadılar. Son zamanlarda zar zor bir tane koymaya çalıştılar. Yemezler, yutmazlar.

DANIÅžTAY SAVCISININ BAÅžÖRTÜSÜ MÜTALAASI

BaÅŸörtü meselesinde böyle bir anlayışın izlerini görüyoruz. Türkiye'de kamuda ve özel sektörde başı açık, başı örtülü ayrımını kaldırdık. Bir anda bakıyorsunuz bir savcı çıkmış, ya sen kimsin ya? Sen savcı olabilirsin, her ÅŸey bir yere oturmuÅŸken sana ne oluyor da uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun.

FRANSA'DAKÄ° OLAYLAR

Umarız Avrupa'da da yakında 'zulüm 1789'da baÅŸladı' yazılarını görmeyiz. Kadıköy'de duvarlara 'zulüm 1453'te baÅŸladı' yazmışlardı. Biz hem göstericilerin yol açtığı kaos görüntülerine hem de onlara uygulanan orantısız ÅŸiddete rahatsısız. Avrupa insan hakları, demokrasi, özgürlükler dersinden sınıfta kalmıştır.

Bölücü terör örgütü yandaÅŸları da en baÅŸta gelen failler arasındadır. PKK uzantıları orada, DHKP-C yanlıları orada. Terör en sonunda sizi de sokar dedik. Tüm batılı liderlere sesleniyorum. Sizlerden kendi vatandaÅŸlarınızdan hak ettikleri gibi demokrasinin kuralları ile muamele etmelerinizi istiyoruz. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.