Sosyal Medya

Güncel

Darbe sanığı 2 tuğgeneral hakkında FETÖ itirafı

Akıncı Üssü darbe davasının tanıklarından eski kurmay albay Emin Mert, darbe girişiminde Akıncı Üssü komutanı olan Hakan Evrim ile F-16'lara havada yakıt ikmali yaptıran eski tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın, FETÖ yapılanmasında yer aldığını düşündüğünü belirtti



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe giriÅŸiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere iliÅŸkin 474 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza Ä°nfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruÅŸmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Tanık sıfatıyla ifade veren eski kurmay albay Emin Mert, 1985'te gittiÄŸi dershanede FETÖ yapılanmasıyla tanıştığını, Hava Harp Okulu'nda eÄŸitim gördüÄŸü süre içinde de örgütle bağının devam ettiÄŸini dile getirdi.

Dini hassasiyetleri nedeniyle cemaat olarak bildiÄŸi örgüt yapılanmasına dahil olduÄŸunu, Silahlı Kuvvetler içindeki dini duyguları ağır basan insanlarla yakınlaÅŸtıklarını ifade eden Mert, FETÖ ile iltisaklı olabileceÄŸini düÅŸündüÄŸü kiÅŸilerin isimlerini kendi yargılandığı davada verdiÄŸini belirtti.

Mert, bu kiÅŸiler arasında, darbe giriÅŸimi sırasında Akıncı Üssü'nün komutanı olan eski tuÄŸgeneral Hakan Evrim ile darbeye katılan F-16'lara havada yakıt ikmali yaptıran Adana Ä°ncirlik'teki 10. Tanker Üs komutanı eski tuÄŸgeneral Bekir Ercan Van'ın yer aldığını kaydetti.

- Adil Öksüz'ü görmüÅŸ

Mert, geçmiÅŸte davanın firari sanıklarından Adil Öksüz'ü de örgüt toplantılarında gördüÄŸünü belirterek, "Adil Öksüz'ün askeri bir ortam içinde bulunmasını zaten anormal bir durum olarak yorumluyorum." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Darbe teÅŸebbüsünün yaÅŸandığı 15 Temmuz günü geçirdiÄŸi mide rahatsızlığı nedeniyle evinde bulunduÄŸunu söyleyen Mert, kendisini arayan bir astsubayın karargaha saldırı olabileceÄŸini söylemesi üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığına döndüÄŸünü ifade etti.

Karargahta, darbe giriÅŸimi olduÄŸunu anladığını ve karşılaÅŸtığı emekli Tümgeneral Cevat Yazgılı'nın, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın güvenliÄŸin saÄŸlanması yönündeki emrini ilettiÄŸini belirten Mert, kendisini arayan astsubayın yanına giderek, burada beklediÄŸini ileri sürdü.

Eski kurmay albay Mert, darbe giriÅŸiminin bastırılmasının ardından bildiklerini emekli Orgeneral Ünal'a ilettiÄŸini söyledi.

Davanın görülmesine gelecek hafta devam edilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.