Sosyal Medya

Güncel

IŞİD’li Almanların çocukları geri getiriliyor

Spiegel dergisinin haberine göre, Almanya, Irak’ta cezaevinde bulunan Alman IŞİD üyelerinin çocuklarını geri getirmek için bir program başlattı. Cezaevlerinde yaklaşık 50 çocuğun olduğu belirtildi.



Alman hükümeti, Irak'ta IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle cezaevinde bulunan Alman kadınların çocuklarının Almanya'ya getirilmesi için bir program baÅŸlattı.

Haftalık Der Spiegel dergisinin haberinde, DışiÅŸleri Bakanlığı'nın cihatçı olduÄŸu öne sürülen yaklaşık 12 kiÅŸinin çocuklarını yanlarına alabilecek akrabaları bulunduÄŸu ifade edildi. Haberde, bulunan bu akrabaların Irak'a giderek, çocukları Almanya'ya getireceÄŸi belirtildi.

Spiegel'in haberinde, çocukların çoÄŸunlukla ebeveynlerinin savaÅŸ bölgesine gitmesinden sonra doÄŸmuÅŸ olduÄŸuna dikkat çekildi. 29 Ekim'de de programın denenmeye baÅŸlandığı bilgisi verildi. Anneleri Irak'ta müebbet hapis cezasına çarptırılan, yaşı 1 ile 4 arasında deÄŸiÅŸen üç oÄŸlan çocuÄŸunun teyzeleri tarafından BaÄŸdat'dan alınarak, Almanya'ya getirildiÄŸi aktarıldı.

Alman diplomatların verdiÄŸi bilgilere dayandırılan haberde, Irak'taki cezaevlerinde yaklaşık 50 küçük çocuÄŸun bulunduÄŸu belirtildi.

Bremen Eyalet Emniyet Müdürü Daniel Heinke, Spiegel'e yaptığı açıklamada, Almanya'ya geri gelen çocuklara "radikalleÅŸme ihtimali ile deÄŸil, ebeveynlerinin maÄŸduru” olarak yaklaÅŸtıklarını dile getirdi. Heinke, "çocuklarının çoÄŸunun travma yaÅŸadığını ve yardıma ihtiyacı olduÄŸunu gözönünde bulundurmamız gerekiyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.